Goedenavond dames en heren en welkom bij mijn 581e blogpost. Eén ding kan ik je vertellen: ik heb inmense dorst. Niet te zuinig! Vanavond at ik een vier kazen pizza en het was goddelijk, maar kennelijk was de kaas behoorlijk zout want man oh man wat een dorst heb ik de hele avond al. Ik probeerde voor de pizzabodem de pizzakit van Danerolles, met vers deeg (uit zo’n blik) en tomatensaus. Normaal haal ik altijd de Koopmans pizzabodem bij Appie, maar omdat ik even een AH boycot hou, ging ik vandaag naar Vomar en kwam ik deze pizzabodem tegen. Leuk om eens te testen, want jullie worden net als ik, vast blij van een makkelijke zelfmaak pizzabodem.
Nodig voor één persoon: 1 Danerolles pizzakit – wat gorgonzola – 1 bol mozzarella – 1 plakje jonge kaas – een handje Grano Padano
Je haalt het deeg uit het blik en verdeelt ‘t over de bakplaat. Het deeg is echter in een rechthoek, net als die croissantjes van Dannerolles, maar dan zonder de driehoekjes, en daardoor was het niet ideaal voor mijn ronde bakplaat. Maar goed, het ging best. Wel erg handig voor een grote vierkante bakplaat, als je gezegend bent met een grote oven… Het deeg leg je dus op bakpapier op de bakplaat en dit gaat 10 minuten op 180C in de oven. Het kleurt dan al enorm en wordt een beetje oranje. En je huis gaat heerlijk ruiken! Dan smeer je met de bolle kant van een lepel wat tomatensaus op de pizza. Ik deed heel weinig, omdat ik vooral een kaas-pizza wilde en niet per se tomatensaus. En dan verdeel je de kaas over de pizza. Ik nam stukjes jonge kaas, haalde alleen het zachte uit de mozzarella, deed er wat gorgonzola op en strooide als laatste overal Grano Padano over. Dit ging dan nog 8 minuutjes op 180C in de oven, en klaar ben je!
Ik vond het erg gemakkelijk werken zo, met dat deeg van Danerolles. En ik vond het ook best lekker. Het smaakt niet echt naar pizzabodem zoals je dat in een restaurant gewend bent, maar ‘t is wel heel luchtig en ook wel lekker. In ieder geval niet zoet, daar was ik een beetje bang voor. En de kleur is eigenlijk wel best vreemd, maar goed; who cares als het goed smaakt? Ik vond de pizza overall echt verrukkelijk trouwens. Damn, sinds Rome ben ik echt fan van pizza met zo min mogelijk beleg en zoveel mogelijk gorgonzola 🙂
Wat gebruik jij als pizzadeeg als je zelf pizza’s maakt? Of bespaar je jezelf de moeite en ga je voor de diepvriesvariant?
Misschien vind je dit ook lekker:
Kim Sandee zegt:
Ik heb een pizzadeeg tip! Ofja, pizza deeg, het is dus niet echt pizza deeg… Maar wat dus echt super lekker is: een turks brood door midden snijden en als pizzabodem gebruiken!
leonie zegt:
vet goeie tip!
Anoniem zegt:
Maakt mijn pizzadeeg van bloem en water. Ongeveer 100 ml water en 250 gram bloem en dan kneden, prima te doen en bijna net zo gemakkelijk als kant en klaar 🙂
leonie zegt:
Goeie tip!
Anoniem zegt:
Hmm vandaag ook pizza gemaakt. Ik vind het lekker met een hoop groenten! Het deeg maak ik van witte brood mix, of vandaag chiabatta meel van de lidl. Alleen wat water bij en hopsa hele lekkere bodem
leonie zegt:
ciabattameel klinkt ook goed.. Is het dan nog een enorm gedoe met kneden of vind je 't goed te doen? en moet 't rijzen?
Anoniem zegt:
Klinkt heeeeel lekker! Maar waarom n ah boycot?
leonie zegt:
Haha, zie de laatste alinea van deze post: http://gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl/2013/10/salade-ijsbergsla-met-couscous-gerookte.html
Tessa / iamcookingwithlove.nl zegt:
Ja veel blauwe kaas maar ook ansjovis…nog zouter! hahaha.
leonie zegt:
Mmmmmm 😀
Sylvia zegt:
Heeeerlijk! Hoe meer kaas, hoe beter 😉
leonie zegt:
gek genoeg hou ik dus eigenlijk niet van kaas. Maar misschien toch wel hahahah