Lasagne van spinazie, courgette, gehakt, tomaat, kappertjes, bechamel en kaas

Goedemiddag :D! Hebben jullie net zo’n lekker weekend als ik? Man, wat was het tijd voor zo’n weekend om lekker aan te kloten. En dat is precies wat ik aan het doen ben.

Vrijdagavond had ik een feestje en daardoor was ik zaterdag héél brak (echt extreem). Dus ‘s avonds had ik enorm de behoefte aan fatsoenlijk voedsel en besloot ik weer eens een lasagne te maken, want dat was ongeveer vijf eeuwen geleden. Wat eigenlijk stom is, want ik hóu van lasagne. Deze variant met o.a. spinazie en courgette was dan ook heel goed gelukt.

Nodig voor 2-3 personen: 300gr gehakt – 1/2 courgette – 2 handen verse spinazie – 1 zak Bertolli pastasaus kruidig voor 2-3 personen – 1 pakje bechamelsaus van Grand Italia – 1/2 liter melk -9 lasagnebladen – geraspte kaas – kappertjes – 2 tomaten

Bak het gehakt rul. Snijd de tomaten en courgette in blokjes en voeg bij het gehakt. Doe ook de spinazie erbij en laat die al roerend slinken. Voeg dan de pastasaus toe en laat pruttelen. Meng ondertussen 1/2 liter koude melk met de bechamelsauspoeder en laat dit al roerend in een pannetje op middelhoog vuur een saus worden. Vet een ovenschaal in en begin met een laag saus. Daarop de lasagnebladen en je eindigt met een lasagneblad, waarover je de bechamelsaus schenkt. Doe er wat kappertjes over en top af met kaas en zet de lasagne 30 minuten op 200C in de oven.

Eet smakelijk!

Ik vond de lasagne geslaagd, maar ga de volgende keer wel rundergehakt gebruiken in plaats van half-om-half. En ik moet er bij zeggend at ik echt zó brak was, dat ik amper wat weg kon krijgen. Maar ik wéét gewoon dat deze lasagne lekker is. En mijn eetdate (Hè, je was toch brak? Ja: fuck dat) vond ‘t ook erg geslaagd (2 keer opscheppen: YES), dus het zal wel goed zitten :D.

Hoe maak jij je lasagne meestal klaar?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER LASAGNE:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *