Verrukkelijke lasagne van gehakt, rode peper, spinazie, verse lasagnebladen, mozzarella, basilicum en zwarte olijven

Goedenavond:) Ik ben helemaal zen. Ik lig op de bank met John Mayer die mooie liedjes zingt op de achtergrond, zit helemaal vol van een onwijs lekker avondmaal en ben helemaal chill. Zo lekker šŸ™‚

Op facebook vroeg ik vandaag wat jouw lekkerste lasagne ooit is en wauw; wat veel reacties! Toen ik vandaag in een whatsappje massange typte in plaats van massage, wist ik het; ik wil vanavond lasagne eten (massagne, lasagne, lijkt op elkaar). Maar ik wist even niet wat voor soort. Uiteindelijk maakte ik een verrukkelijke variant, geinspireerd op jullie input. En echt, dit is de lekkerste lasagne die ik ooit heb gemaakt. Vooral vanwege de lasagnebladen van Dirk, die zijn echt heel heel heel goed.

Nodig voor twee personen: verse lasagnebladen van de Dirk – 1 blik tomatenblokjes – 300gr rundergehakt – 1 teen knoflook – 1 uitje – 3/4 rode peper – 1 bol mozzarella – een flinke pluk basilicum – een paar zwarte olijfjes – 2 handen spinazie

Snij de ui in kleine stukjes en pers een teen knoflook uit. Bak in olijfolie en voeg het gehakt toe. Snij de rode peper in kleine stukjes (zaadjes verwijderen) en doe bij het gehakt. Bak het gehakt een beetje rul en voeg dan twee handen spinazie toe en roer totdat het geslonken is. Doe dan de tomatenblokjes erbij (met saus uit het blik) en de zwarte olijfjes in schijfjes. Laat even pruttelen. Vet een ovenschaal in en begin met een laag saus. Doe daarop een blad lasagne en dan weer saus. Eindig met saus, verdeel daar flink wat verse basilicum over en de mozzarella (die je even in stukjes hebt gesneden). Zet dis 25 minuten op 200C in de oven en eet smakelijk!

Ah, ik vond het echt een fantastisch verrukkelijke lasagne. Echt, ik heb zoooooo lekker gegeten. Het was heel smaakvol, heel heerlijk en gewoon echt heel erg lekker. Bovendien zijn die lasagnebladen van de Dirk echt fan-tas-tisch lekker. Echt heeeeeel lekker. Ze zijn heel deegachtig en zacht en je kunt ze gewoon met je tong tegen je gehemelte stuk drukken. Man, wat heb ik lekker gegeten. Dikke aanrader!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

5 reacties op “Verrukkelijke lasagne van gehakt, rode peper, spinazie, verse lasagnebladen, mozzarella, basilicum en zwarte olijven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *