Dinner: lasagne met courgette, champignons, spinazie, pompoen & gehakt

Goedemorgen! Inmiddels is het zondagochtend en heb ik de eerste echte week van 2015 overleefd, woehoe! Woensdag publiceerde ik mijn laatste blog, wat betekent dat het nu al helemaal fout gaat met m’n voornemens om iedere dag een blogpost online te zetten, maar ik at dan ook gewoon echt niet thuis. Geen goed excuus, I know. Maar; hier ben ik weer!

Afgelopen donderdag ging ik de stad in na werk om op zoek te gaan naar een chique groene outfit voor de uitreiking van de Gouden Loeki aanstaande woensdag. Hier ga ik heen met een collegafriend en de dresscode is black tie with a touch of green. En dat heb ik natuurlijk niet gewoon in de kast hangen.. Maar ik slaagde! Ik laat woensdag (denk ik) wel op instagram zien wat ‘t geworden is. Na m’n shopsessie ging ik naar huis en bestelde ik sushi 🙂 Ik had al zo lekker gekookt de dagen ervoor, dat ik vond dat ik een thuisbezorgdmaaltijd wel verdiende. Ik bestelde bij SushiOne en at verrukkelijk.

Vrijdag ging ik uit eten met twee vriendinnen bij Bosco in Amsterdam, dat zit op het hoekje van de Bosboom Toussin en de 1e Constatijn Huygenstraat. Een aanrader want je eet er heel lekker en niet zo standaard als in andere restaurants, maar je betaalt ook wel iets meer. Wij waren met z’n 3en 110 euro kwijt, maar hebben wel voor, hoofd en na gegeten en natuurlijk wijntjes gedronken. Erna gingen we nog drankjes drinken in de Weber waar ik iets heel lekkers ontdekte: gingerbeer. In een cocktail met wodka en munt. Vet heerlijk. Ken je dat?

Nou en toen was het zaterdag en begon mijn WEEKEND! Ik ging zaterdag naar Rotterdam, maar niet om le (ex-)boyfriend te bezoeken, maar om met vriendin Marte bij leuke tentjes te chillen, lekker te koken en aan een project te werken met z’n twee. Ik typ deze blogpost ook vanuit het logeerbed bij haar in haar Rotterdamse villa (vergeleken met mijn huisje in Amsterdam…). Mét een poes op schoot, woehoe! We wilden gisteren naar Lof der zoetheid, een heel leuk tentje met de lekkerste taartjes, maar het is zo bekend in Rotterdam dat ‘t eigenlijk altijd vol zit. En nu dus ook. Toen fietsten we door naar Spirit, een heel biologischgeitenwollensokkententje dat hoort bij de supermarkt de Gimsel (?), wat nog biologischgeitenwollensokkeriger is. Maar wel awesome! Ik at een heel lekker taartje; citroen meringue en dronk thee uit een vissenkom. Ook kom je er verrukkelijke hapjes eten en de keuze was enormmmm! Dus, tof plekje om heen te gaan in Rotterdam.

Daarna gingen we boodschappen doen voor de lasagne die we gingen maken. Dus, hè hè; kom je hier om te lezen over m’n avondeten? It starts here.

Nodig voor 4 personen: 500gr mager rundergehakt – 2 sjalotjes – 1 teen knoflook – 1/2 courgette – 3 handen spinazie – ongeveer 8 champignons – 1 zakje pompoenstukjes van AH – 1 tablet groentebouillon – 2 pakjes sugo tomatensaus (de biologische, daar zit geen suiker in; vindt Marte belangrijk) – lasagnebladen – Grana Padano – voor erbij: sla – mozzarella – tomaatjes

Snij de ui en knoflook klein en bak in olijfolie. Voeg de courgette en het gehakt toe en laat het gehakt bruin kleuren. Voeg de spinazie toe en gehalveerde champignons. Kook ondertussen de pompoenstukjes gaar in de groentebouillon. Doe de sugo bij het gehakt en de groentes en laat pruttelen. Voeg de pompoenstukjes toe. Begin in de ovenschaal met de saus, daarop de lasagnebladen en eindig met saus. Strooi daar lekker veel Grana Padano overheen (wij maakten 1 zakje helemaal op) en zet dit 35 minuten op 200C in de oven. Bij ons was de kaas net niet verbrand, dus let daar goed op!
Erbij maakten we een salade met mozzarella en tomaat, waarbij de mozzarella van de Gimsel (die gekke supermarkt in Rotterdam) kwam, en dat proefde je gigantisch; dus aanrader als je een salade met mozzarella maakt; neem goede buffelmozzarella, je proeft echt het verschil!

Een geslaagd maal om met z’n 3en op te eten. Het was niet echt mega speciaal en je proefde bijvoorbeeld de pompoen helemaal niet echt, maar het was gewoon prima lekker.

Overigens dronken we ‘s avonds een lekkere cocktail van meloen, kokos en bacardi; dikke aanrader. Wil je daar het recept van? Dan vraag ik het even na bij Marte’s boyfriend. Laat het weten in de reacties hieronder!

Zo, nu ben je weer een beetje op de hoogte van mijn afgelopen week. Vandaag heb ik lekker een doe dagje; ik ga zo terug naar Amsterdam, heb dan een afspraak met m’n uitgever, moet een aantal boeken op de post doen en ga daarna aan de slag met m’n administratie (leuk hoor, geld verdienen met je blog:P). Ennnn daarna ga ik denk ik een lekkere couscous maken! En wellicht dat ik in m’n blogje van vanavond even ga vooruitblikken op komende week, want ik heb een aantal leuke dingen op de planning.

Tot vanavond!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

7 reacties op “Dinner: lasagne met courgette, champignons, spinazie, pompoen & gehakt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *