Dinner: Curry met kokosrijst en een frisse salade

Daag allen! Ik vond het vandaag zó koud dat ik gewoon geen zin had om boodschappen te doen. Ik ben echt heelmaal klaar met die wind. Vandaag fietste ik van CS naar huis (een halfuur ofzo, tegen de wind in), toen terug naar de Jordaan (een kwartier met wind mee, woehoe) en toen weer terug naar huis (20 minuten tegen de wind in) met 17 kookboeken bij me. Damnnnn. Toen had ik een rood hoofd en bedacht ik me dat ‘t wellicht best een idee is om te gaan hardlopen. WHUT? Ja jonge, ik heb een energie in m’n lichaam en ik zit gewoon steeds ‘s avonds op de bank en het voelt zo als verloren tijd ofzo? Ik heb echt het gevoel dat ik de hele tijd dingen moet doen. Nu ook weer; zondagavond, ik heb me tot half 10 vermaakt en heb nu zin om de kroeg in te gaan en whisky te gaan drinken. Niet om het drinken (don’t worry), maar om het LEVEN. Maar goed, ik moet morgen werken en m’n vriendinnen liggen allemaal al voor pampus op de bank/bed (geef ze eens ongelijk). En die onrust in m’n lijf in combi met de dramatische conditie van datzelfde lijf, maken dat ik gekke dingen ga denken als hardlopen. Je weet maar nooit, misschien ga ik dit echt wel doen.

Goed, nu weg met de randomness en over op de orde van de dag: le dinner! Ik at vanavond heerlijk. Ik had dus geen zin in boodschappen want wind. Maar, ik wist ook gewoon niet wat ik wilde eten. Ja, couscous.. Dat had ik gisteren bedacht. Maar vandaag toch niet zo veel zin in. En toen werd het…. Curry!

Nodig voor één persoon: 2 kippendijen – 1/2 pakje Kumar curry – 1/2 pak yoghurt (maar dan wel zo’n mini pak) – 1 blik kokosmelk – 1/2 kopje rijst – 10cm komkommer – 4 cherrytomaatjes – 1/2 ui – 2 kleine naanbroodjes

Snij de ui in stukjes en bak in wokolie in een ruime rokpan. Snij de kippendijen in stukjes en bak even aan. Voeg dan de currypasta toe met wat yoghurt en laat dit lekker pruttelen, zodat de kip gaarkookt. Doe de kokosmelk eventueel verdund met wat water in een kookpannetje en voeg de rijst hier aan toe. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 8 minuutjes koken. Roer regelmatig door, je rijst moet niet aan de bodem gaan plakken. En het is awesome als de kokosmelk helemaal droogkookt. Maak een salade erbij van komkommer en tomaatjes gemengd met yoghurt en wat zwarte peper en bak de naanbroodjes af in de oven. Serveer de curry op de rijst en de rest ernaast. klaar!

Ik heb denk ik een halfjaar geleden voor het eerst een curry gegeten en ik vond het zo lekker, dat ik ‘t nu regelmatig weer probeer te maken. Ik vond dit recept het beste so far. Maarrrrr ik moet natuurlijk gewoon ook zelf een keer een curry maken. Die gaat op de food bucketlist van 2015!

Nou, zoals ik aankondigde in m’n blogje van vanochtend ga ik even vooruitkijken naar komende week. Maandag & dinsdag heb ik niks gepland na werk. Misschien dat ik maandagavond een studio huur om piano te spelen… Woensdag is awesome, want dan ga ik met m’n collegafriend Marte naar de uitreiking van de Gouden Loekie. En ik heb echt zin om me vet mooi aan te kleden. Dus dat. Donderdag heb nog niks op de planning en vrijdag ga ik eten met collegabloggers Ianna en Sofie! Lang niet gezien, dus dat wordt ook leuk denk ik. En zaterdag ga ik borrelen & eten met collegablogger Claartje en daar kijk ik VET naar uit. Ergens in een hotel in het Vondelpark en ik kan niet wachtennnn. En dan is het alweer zondag en is de week weer voorbij. Maar eigenlijk wil ik deze week ook nog naar de bios. Eerst daar maar eens iemand voor strikken…

Tschuss!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

5 reacties op “Dinner: Curry met kokosrijst en een frisse salade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *