Hoi allemaal! Ik heb weer even een paar dagen van kast-leegeten. Dinsdag werd er voor me gekookt door Maggi, woensdag at ik een curry van Kumar’s die ik nog had liggen en gisteravond at ik groentefrites, óók iets wat ik toegestuurd had gekregen. En eigenlijk was alles lekker:D Gisteravond maakte ik kip tandoori, van kippendijen met thaise groentes en dan een bumbu van Kumar (verkrijgbaar bij AH) in de smaak tandoori, met wat yoghurt erdoor en kokosrijst er bij. En naanbrood er bij! En ik vond de tandoorikip niet per se super geweldig, maar de combinatie van alles bij elkaar was echt verrukkelijk. Ik heb m’n bord gewoon afgelikt, zo lekker. Vooral kip met saus en naanbrood is echt gruwelijk lekker. Dus, mjam!
En gisteravond at ik dus groentefrites. En nu moet ik in alle eerlijkheid bekennen dat ik écht behoorlijk sceptisch was en me niet ontzettend geroepen voelde om die frites te gaan testen. Tot ik een blogje op lekkerensimpel las waarin zij precies de frites testten die ik ook had gekregen en zij vonden het lekker. Plus! Het zag er echt veel lekkerder uit dan ik had gedacht. Gisteravond was het dus toch tijd om ze uit te testen en ik werd inderdaad niet teleurgesteld; super lekker! Ik testte dus, voor alle duidelijkheid, deze groentefrites, die nu gewoon verkrijgbaar zijn bij o.a. AH en Plus. En ik vond ze écht lekker. Ze zijn oranje van kleur en qua buitenkant is de structuur vergelijkbaar met raspatat (MJAM!). De binnenkant is een klein beetje klef, maar niet op een vieze manier. Eerder smeuïg. En het smaakt dan een soort van naar frites, maar niet naar aardappelfrites. Gewoon een beetje anders, maar ik kan niet echt uitleggen hoe dan. Probeer ze maar eens! Een écht groot voordeel vind ik; je kunt ze klaarmaken in de oven in 15 minuten en ze zijn dan ook écht goed; knapperig en totaal niet slap. Dus dat is fijn 🙂
En omdat ik verder m’n koelkast nog vol heb liggen met duizend pakjes basilicum en honderd Parmezaanse kazen, besloot ik vanavond ook nog even zelf pesto te maken, om in de koelkast te bewaren – altijd handig. Maar ik kon natuurlijk geen pesto maken zonder ietsje op te eten. En dus stond ik om half 9 nog even een kleine pasta pesto klaar te maken. 😀 Heerlijk; op jezelf wonen en niemand die zich om jouw eetgewoontes bekommert. 😀
Dus, dat was heel veel eten in één blogpost. Vanavond ga ik denk ik eten bij mijn friend Marte, in haar nieuwe Rotterdamse huis. Maar eigenlijk heb ik geen idee. Maar goed, dat zien jullie vanavond wel 😀 Byeeeee!
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Tamara M zegt:
De groentefriet, ziet er écht heerlijk uit.. Door de foto spreekt het me echt aan om het te gaan proberen!
leonie zegt:
ja he! Het klinkt niet per se lekker, maar de foto maakt 't goed 😀
gezond afvallen zegt:
ik hoop dat het lekker en gezond is !
leonie zegt:
Lekker is het zeker! Gezond weet ik niet zeker. Het is iig beter dan gewone frites!
Anoniem zegt:
Wat zijn de ingrediënten en hoeveelheden voor de pesto? Dan kan ik morgen je overheerlijke pasta-pesto gaan maken! :
leonie zegt:
Ah, ik lees het te laat, sorry! Ingrediënten: ongeveer 15gr basilicum, 60gr pijnboompitten, scheut olijfolie en 2-3 eetlepels parmezaanse kaas. Maar doe het vooral op gevoel!!
Mirne zegt:
Nu ben ik ook wel benieuwd naar de groenten friet!
leonie zegt:
Probeer het eens!