Wereldkeuken: Curry kip Tikka Massala uit een pakje, met kokosrijst

Goedemorgen! Ik stond gisteravond lekker in de keuken om een heerlijke maaltijd klaar te maken; zou eens even lekker koken voor vriendlief en mezelf en toen kon Bas toch niet komen (haat aan de wasmachine die stuk ging en het hele verhaal dat daarbij hoort waarmee ik jullie niet ga vervelen) en stond ik daar in de keuken met m’n pan vol curry en tien kilo kokosrijst. Maar goed, ik heb het lekker allemaal zelf opgegeten. Nou ja, bijna.

Nodig voor twee personen: 300 gr kippendijen – kruidenmix voor Tikka Massala (ik had het merk Asian Home Gourmet, maar die kreeg ik van een vriendin, dus geen idee waar je die kunt kopen)– 1 grote ui – 3 el yoghurt – 2 kopjes rijst – 1 blik kokosmelk (note to self: ik moet echt een nieuwe blikopener hebben) – munt of koriander ter decoratie (niet echt nodig dus)

Snij de kip in stukjes en meng met de kruidenpasta (die je eerst mengt met 3 el yoghurt) en laat 10 minuten intrekken. Snij ondertussen de ui in grove stukken en bak in olie glazig. Voeg de kip er aan toe en bak zo’n 3 minuutjes mee. Voeg dan een ongeveer 100 ml water toe en laat de curry 15 minuutjes pruttelen, zodat de kip gaar kookt. Als de saus te dik wordt, doe er dan nog wat water bij. Op het eind mag de saus wel mooi wat indikken. Snij ondertussen de tomaatjes en komkommer klein en meng met yoghurt, peper & zout. Een frisse salade voor erbij! Bak eventueel naanbrood af in de oven. De rijst moet je ook ondertussen laten koken, doe dit in een pan met kokosmelk en een glas water. Breng aan de kook en roer goed door zodat de rijst en melk niet aan de pan blijven plakken. Dit is ook na zo’n 10-15 minuutjes klaar. Gebruik hier trouwens snelkookrijst voor, dat werkt ’t makkelijkst met kokosmelk.

Doe de kokosrijst in een kommetje, de curry er op en eventueel ter garnering wat verse munt. Klaar!

Ik vond het een onwijs lekekre curry 😀 Heel lekker zoet en kruidig, maar niet pittig want daar hou ik niet van. Heb dus echt onwijs leker gegeten en ik weet zeker dat Bas dit ook heerlijk zou hebben gevonden, maar helaas voor hem haha!

Vanavond komt hij wel gezellig langs en gaan we samen iets koken. Maar ik weet nog niet wat… Maar goed, het is nog maar half 9 ’s ochtends, dus er komt vast nog wel een idee in me op vandaag. Fijne woensdag!


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

7 reacties op “Wereldkeuken: Curry kip Tikka Massala uit een pakje, met kokosrijst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *