Rijstsalade met kip terijaki, komkommer, wasabirucola, nori en sesam

Hoi hoi! Gisteravond at ik een dikke vette hap (frites met hamburger en kipkorn) en daarom had ik vandaag de grote behoefte aan een salade als avondeten. Ik had nog wasabirucola in huis en ik ontdekte deze week dat die rucola ook daadwerkelijk naar wasabi smaakt. Daarom leek het me lekker om een beetje een aziatische salade te maken, o.a. met koude rijst. Ik vond dit recept online en verzon er een leuke variant op.

Nodig voor ̩̩n persoon: 1/2 kopje rijst Р1/2 komkommer Р160gr kipfilet Р80gr wasabirucola Р1 velletje nori Р1 eetlepel sesamzaadjes Рteriyaki saus

Snij een kipfilet in reepjes en leg ze in een schaal met teriyakisaus. Dit laat je even intrekken. Kook ondertussen rijst en laat de rijst afkoelen (of spoel af met water). Snij de komkommer in dunne reepjes en meng met de rucola en stukken nori. Bak de kipfilet in de pan tot ‘ie gaar en aan beide kanten mooi bruin is. Meng de rijst met de komkommer, rucola en nori en serveer de kip on top. Strooi er wat sesamzaadjes over en klaar.

Ik vond het een prima maaltijd. Het was lekker, maar niet spectaculair geweldig. Drie sterretjes! En hoewel de hoeveelheden hartstikke prima waren, heb ik echt nog zo’n ontzettende trek. NIET normaal. Ik heb alweer een stuk milka en oreo op en een mueslireep en ga zodra dit blogje klaar is, cracottes met appelstroop eten.

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


8 reacties op “Rijstsalade met kip terijaki, komkommer, wasabirucola, nori en sesam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *