Goedemorgen! Ik stond gisteravond lekker in de keuken om een heerlijke maaltijd klaar te maken; zou eens even lekker koken voor vriendlief en mezelf en toen kon Bas toch niet komen (haat aan de wasmachine die stuk ging en het hele verhaal dat daarbij hoort waarmee ik jullie niet ga vervelen) en stond ik daar in de keuken met m’n pan vol curry en tien kilo kokosrijst. Maar goed, ik heb het lekker allemaal zelf opgegeten. Nou ja, bijna.
Nodig voor twee personen: 300 gr kippendijen – kruidenmix voor Tikka Massala (ik had het merk Asian Home Gourmet, maar die kreeg ik van een vriendin, dus geen idee waar je die kunt kopen)– 1 grote ui – 3 el yoghurt – 2 kopjes rijst – 1 blik kokosmelk (note to self: ik moet echt een nieuwe blikopener hebben) – munt of koriander ter decoratie (niet echt nodig dus)
Snij de kip in stukjes en meng met de kruidenpasta (die je eerst mengt met 3 el yoghurt) en laat 10 minuten intrekken. Snij ondertussen de ui in grove stukken en bak in olie glazig. Voeg de kip er aan toe en bak zo’n 3 minuutjes mee. Voeg dan een ongeveer 100 ml water toe en laat de curry 15 minuutjes pruttelen, zodat de kip gaar kookt. Als de saus te dik wordt, doe er dan nog wat water bij. Op het eind mag de saus wel mooi wat indikken. Snij ondertussen de tomaatjes en komkommer klein en meng met yoghurt, peper & zout. Een frisse salade voor erbij! Bak eventueel naanbrood af in de oven. De rijst moet je ook ondertussen laten koken, doe dit in een pan met kokosmelk en een glas water. Breng aan de kook en roer goed door zodat de rijst en melk niet aan de pan blijven plakken. Dit is ook na zo’n 10-15 minuutjes klaar. Gebruik hier trouwens snelkookrijst voor, dat werkt ‘t makkelijkst met kokosmelk.
Doe de kokosrijst in een kommetje, de curry er op en eventueel ter garnering wat verse munt. Klaar!
Ik vond het een onwijs lekekre curry 😀 Heel lekker zoet en kruidig, maar niet pittig want daar hou ik niet van. Heb dus echt onwijs leker gegeten en ik weet zeker dat Bas dit ook heerlijk zou hebben gevonden, maar helaas voor hem haha!
Vanavond komt hij wel gezellig langs en gaan we samen iets koken. Maar ik weet nog niet wat… Maar goed, het is nog maar half 9 ‘s ochtends, dus er komt vast nog wel een idee in me op vandaag. Fijne woensdag!
LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Lisanne zegt:
Het was heel lekker! Ik had er nog een blik tomatenblokjes doorheen gedaan. Dat stond op het potje van de kuidenmix, die ik bij AH had gevonden. Erg lekker!!
Anoniem zegt:
Die kruidenmix (van Asian Home Gourmet) verkopen ze bij de Chinese supermarkt in de Markthal (in Rotterdam)! 🙂
leonie zegt:
Oeeeeeeeh dit is een tip waar ik héél blij mee ben. DANK
Anoniem zegt:
Zo chill dat jij altijd lekker normaal doet en gewoon uit pakjes kookt en rustig een tweepersoonsportie naar binnen schuift, in tegenstelling tot al die opgejutte suikervrije tarwegras praat
leonie zegt:
😀 dank voor je leuke comment!!
Maaike zegt:
Ziet er goed uit! Ik vind je nieuwe profielfoto trouwens erg mooi.
leonie zegt:
AH, dank je wel Maaike 😀