Dinner: Pizza bianco met mascarpone, Cavolo Nero (boerenkool/boerenkoolchips!), parmaham, tomaatjes en pijnboompitten

Hey daar! Van de week kreeg ik een pakketje thuisgestuurd met allemaal “boerenkool”-producten er in. Er liggen een aantal nieuwe producten in het schap van AH en zo ook gesneden Cavolo Nero. Nog nooit van gehoord? Nou, ik ook niet! En het schijnt nogal een zeldzaam soort kool te zijn. Maar nu niet meer, want nu is het gewoon verkrijgbaar bij AH. Ik mocht het in ieder geval uitprberen en dat deed ik en het was lekker! Het is in het Nederlands zwarte palmkool, maar het smaakt een beetje naar boerenkool. Op internet vond ik nog niet bijster veel recepten en dus ben ik zelf maar aan de slag gegaan met wat dingen die ik nog in huis had. M’n koelkast puilt namelijk gigantisch uit en ik mag gewoon even van mezelf geen boodschappen doen. Er is nog zo veel! Maar goed, ik maakte dus iets met dingen in huis en het werd een pizza. Wel echt een behoorlijk experiment en je leest hieronder of het geslaagd was of niet…!

Nodig voor ̩̩n persoon: beetje pizzadeeg van Koopmans Рolijfolie Рeen handje cavolo nero Рpaar cherrytomaatjes Рdrie plakjes parmaham Рeetlepel pijnboompitten Р2 eetlepels mascarpone

Meng het pizzadeeg van Koopmans met olijfolie en water en kneed tot deeg en rol uit tot een dunne pizzabodem. Doe deze 5 minuutjes in de oven op 220C. Smeer de bodem vervolgens in met mascarpone. Dit lukte bij mij totaal niet met een lepel en uiteindelijk heb ik ’t dus met de hand gedaan, hahaha. Vet lekker kliederen. Meng in een kom de cavolo nero met een scheut olijfolie en wat zeezout en verdeel over de pizzabodem. Doe er gehalveerde cherrytomaatjes bij en wat stukjes parmaham (gescheurd). Eindig met een beetje peper en wat pijnboompitten en zet de pizza 20-25 minuten in de oven. De kool wordt echt een soort chips, de ham wordt lekker knapperig en de tomaatjes zacht. Mijn pizzabodem was helaas nog niet helemaal gaar (ik had ‘m niet eerst 5 minuutjes alleen gedaan), maar dat was niet erg.

Het was een behoorlijk experiment om dit klaar te maken maar ik vond het heel erg lekker. De kool was echt lekker knapperig en zout. Heel goed in combinatie met de parmaham en tomaatjes en de mascarpone maakte het lekker romig. Ik vond ’t echt lekker en miste niets! Wel vermoed ik dat ik vanavond heel veel dorst ga hebben. Maar dat is prima!

Nog een mogelijkheid: gezonde chips maken van kool!
En nu ik dus met een dikke zak van die cavolo nero zit en mijn koelkast echt te te te vol is (echt!), besloot ik er ook chips van te maken. Niet omdat ik zo dol ben op gezonde chips of mee ga in de superfoodboerenkoolisamazingtrend, maar omdat ik zo veel over had en graag experimenteer (sort of). Maar dat lukt dus verrassend goed! Je hoeft dus alleen die kool te mengen met olijfolie en zout en dan zet je het een minuut of 15-20 in de oven tot het knapperig is. En het wordt écht knapperig, net als chips. Het smaakt evengoed nog steeds naar boerenkool en ik kan niet zeggen dat ik daar nou echt ongelofelijk gelukkig van werd, maar als jij wel op zoek bent naar een healthy chipsachtig hapje, dan moet je dit gewoon eens proberen! Het kan overigens ook met boerenkool. 🙂

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *