Dinner van restjes: Pasta met pittige courgette, boerenkool, garnalen, tomaatjes en parmezaanse kaas

Hi there! Het is alweer zondagavond en dat betekent het einde van een te fijn weekend en het bijna begin van een nieuwe week! Mijn zondag was vandaag fantastisch, want ik ging met m’n vader & zus naar de Neighbourfoodmarket in het Westerpark, waar een heuze wine-edition plaatsvond. Oftewel: wijnproeven. De hele dag. Zo veel mogelijk. En het was verrukkelijk en echt onwijs leuk met pap&zus. Mooie afsluiter van een tof weekend. Overigens was ik gisteravond de hele avond in de foodhallen en dat was toch ook wel vrij fantastisch hoor. Als je even went aan de drukte (bah) en er niet komt om te eten (haha) is het echt heerlijk. Lekker veel te dure wijn lurken (serieus, 5,50 per glas. Maar zo lekker!) en daarna gingen we over op gin tonics (o.a. met rozemarijn en olijf: aanrader!) en dat was leuk. Ah, ik hou van weekend :):):).

Maar goed, morgen begint een nieuwe week en dat is ook niet erg! Zo ga ik dinsdag naar het theater, woensdag naar het stijf uitverkochte concert van Kodaline in Paradiso (ZO VEEL ZIN IN), donderdag heb ik op mijn blogdag een paar afspraken staan waaronder één hele exciting en vrijdag heb ik leuke plannen en het weekend is tot nu toe nog rustig, maar wie weet wat deze week allemaal brengt…

En nu: over op mijn avondeten van vandaag. Gisteren vertelde ik je al dat mijn koelkast momenteel uitpuilt, o.a. van boerenkool. Echt, niet te doen. En dus moest ik vandaag weer iets klaarmaken met restjes. Het enige wat ik in de supermarkt haalde waren garnaaltjes (en wc-papier), omdat het anders wel heel saai zou worden. En daarvan, plus de boerenkool en een paar andere dingen, maakte ik pastaaaa.

Nodig voor één persoon: 10 cm courgette – 1 teen knoflook – 1 eetlepel sambal – spaghetti – twee handen boerenkool – een bakje cocktailgarnalen – paar cherrytomaatjes – beetje parmezaanse kaas – beetje pasta

Snij de courgette in kleine stukjes en bak met knoflook en olijfolie in een wok. Voeg de gesneden boerenkool er aan toe en wok een minuut of 6. Kook ondertussen de pasta. Voeg de garnaaltjes (zonder staart) als laatste aan de wok toe en wok zo’n 2 minuutjes mee. Roer de pasta erdoor en doe vervolgens op je bord. Verdeel er wat cherrytomaatjes over en eindig met parmezaanse kaas. Klaar!

Nou, dat was best prima. Echt hele prima, maar ik vond het weinig inspirerend. Gewoon echt prima. Niet voor herhaling vatbaar, maar best een recept wat je eens uit kunt proberen. Bijvoorbeeld als je teveel boerenkool in huis hebt.

Ik kan in ieder geval geen boerenkool meer zien, maar heb nog steeds HEEL VEEL. Aaaah! Morgen is het vegamaandag, misschien moet ik dan een flinke stamppot klaarmaken? Nee.. Ik zie wel 🙂 Tschuss!!

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

3 reacties op “Dinner van restjes: Pasta met pittige courgette, boerenkool, garnalen, tomaatjes en parmezaanse kaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *