Turkse dürüm met kip, paprika, appel en yoghurtsaus

Goedenavond partypeople! Vandaag is chaos. Na werk moest ik naar huis sjezen om eten klaar te maken, toen naar de sportschool voor een knetterdikke workout en daarna naar de Foodhallen voor een interview en nu ben ik thuis en moet ik nog wat voor werk doen. CHAOS! Je snapt: ik had niet heel veel tijd om te koken. Maar dat is helemaal niet erg, want laat ik nou net een ster zijn in in-weinig-tijd-toch-iets-fatsoenlijks-op-tafel-zetten. En laten jullie daar nou net fan van zijn.

Nu moet ik wel toegeven dat ik voor de maaltijd van vanavond maar weinig credits aan mezelf kan toeschrijven, aangezien ik gewoon een pakje van Knorr uit het supermarktschap heb getrokken en dat klaar heb gemaakt volgens de beschrijving op de verpakking. Maar goed. Ik at heerlijk.


Nodig voor één persoon: pakje Turkse Durüm (Knorr dus) – 1 kipfilet – 1/2 rode appel – 1/2 rode paprika – 100ml magere yoghurt – ui is overrated en liet ik dus achterwege

Snijd de kip, appel en paprika in kleine stukjes. Meng de kipstukjes met de marinade en wat olijfolie. officieel moet dit even intrekken, maar who’s got time for that?! Dus huppakee gewoon in de pan ermee! Voeg als de kip er enigszins gaar uit begint te zien ook de paprika en appel toe en bak heel even mee. Meng ondertussen yoghurt met de kruidenmix voor de saus en verwarm de durums in de magnetron. Smeer de dürüm dan rijkelijk in met yoghurtprutsaus en doe daarop de kip met appel en paprika. Oh, en ik had er nog een beetje ijsbergsla bij, omdat ik dat nog in huis had. CHILL!

Ik vond het erggg lekker. Ik ben dol op dit wereldgerecht van Knorr, maar ik baal wel dat ze ooit de receptuur hebben aangepast en nu is ‘ie iets zouter en minder zoet dan voorheen. Of mijn smaak is verfijnder geworden. Maar evengoed heb ik lekker gegeten.

Overigens kun je met deze hoeveelheid ongeveer een portie maken voor 2 personen, maar heb ik gewoon 6 wraps alleen opgegeten. Nu had ik natuurlijk maar een halve paprika, halve appel en 1 kipfiletje, maar ik snap niet hoe je de dürüms nog kunt vullen als je de ingrediënten x2 doet. Dus als je dit voor meerdere personen maakt: zoek het uit. Ik heb geen idee hoeveel je dan van alles moet gebruiken om een beetje vol te zitten.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER WRAPACHTIGE GERECHTEN:

5 reacties op “Turkse dürüm met kip, paprika, appel en yoghurtsaus

  • Hahaha 'Overigens kun je met deze hoeveelheid ongeveer een portie maken voor 2 personen, maar heb ik gewoon 6 wraps alleen opgegeten.'

    Ik las daarna pas over die halve appel etc. maar het eerste wat ik dacht 'Dit verbaast me niks'

    Wij eten ze ook wel eens maar ik heb de hoop gewoon opgegeven om ze dicht te doen. Ik knal die durum op mn bord, gooi de kipfilet etc er bovenop en eet het met mes en vork 😀

  • Toevallig at ik dit vanavond en vroeg me al af of het nou aan mij lag, maar ik vond de smaak ook anders dan voorheen. Helaas. 🙁 Denk dat ik het nu toch minder ga maken..

  • Ik ben echt gek op dürüm (en andere Turkse specialiteiten). Denk dat dit recept wel een stukje gezonder is dan wanneer ik het bij de plaatselijke Turkse bakker haal 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *