Griekse wraps met tzatziki, kip, tomaat, olijven en fetakaas

Goedemiddag allemaal! Het is vandaag vrijdag en dat is mijn nieuwe part-timedag en dus mijn nieuwe blogdag. En dat betekent dat mijn video’s niet meer op donderdag online komen, maar op vrijdag. Is dat erg? Helemaaaaal niet. Of wel? Nee.

Gisteravond had ik zin om heel lekker te eten maar ik had gewoon even geen inspiratie. Kan gebeuren als je al bijna 4 jaar recepten verzint. Maar gelukkig heb ik inmiddels een huge ass facebookpagina waarop ik gewoon jullie om inspiratie kan vragen. En dat deed ik. En jullie reageerden. Massáál, hahaha. Ik hoef de komende -even kijken hoor- 74 dagen zelf geen recepten te verzinnen. Maar dat doe ik natuurlijk wel ;). Maar er stonden echt een aantal hele goede tips tussen, waaronder de tip van Wendy om Griekse wraps te maken. Wat een goed idee! En dus ging ik aan de slag.
Nodig voor ̩̩n persoon: 3 eetlepels Griekse yoghurt Р10 cm komkommer Р3 plakken kipfilet a la minute (gewoon rauw dus nog) Р15 snoeptomaatjes Рwat zwarte olijven uit de pot Рbeetje fetakaas Р1 teen knoflook (pfoe, ik proef deze de morning after nog steeds #zullenwedaten?) Р3 wraps

Vet de kipfilets in met olijfolie en leg tussen de grill en bak ze in een minuut of 2-4 gaar (met mooie streepjes, love it). Maak tzatziki door een komkommer te raspen (op de grootste stand) en te mengen met Griekse yoghurt, 1 uitgeperste teen knoflook, beetje peper en wat olijfolie. Dit is niet de officiële manier om tzatziki te maken, maar het is wel lekker. Warm de wraps op in de magnetron. Smeer de wrap in met lekker veel Griekse yoghurt, verdeel de tomaatjes erin (wel in stukjes snijden), doe er wat olijven en feta bij en leg dan de kipfilet er in (in stukjes gesneden). Je kunt er nog voor kiezen om een rauwe rode ui toe te voegen, maar ik vond die teen knoflook al heftig genoeg.

En dat was dus best een lekkere maaltijd. Ik was niet omver geblazen met hoe smakelijk dit is, miste toch wel iets en had vooral m’n kip iets te lang in de grill laten zitten waardoor die wat droog was, dus daar moet je zelf even mee experimenteren. Qua smaak was het echt wel lekker, maar ik miste wat body; misschien doe ik er de volgende keer wat sla nog tussen (ijsbergsla)? En snij ik de kip in kleinere stukjes. En meer feta. En meer olijven. Maar in potentie is deze wrap echt heel lekker! En makkelijk. En dus awesome.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

4 reacties op “Griekse wraps met tzatziki, kip, tomaat, olijven en fetakaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *