Chickentonight kip kerrie met aubergine, rijst, sla en de lekkerste kroepoek ooit

Goedenavond! Ik kan je wel vertellen dat ik echt een toff dag heb vandaag. Wat? Ik heb een toffe week! Én een toffe avond. Wordt ‘t weer zo’n blog? Zo’n hyperjemigwatbeniktochblij-blog? Misschien… Maar echt! Ik heb er nu drie werkdagen op zitten bij mijn nieuwe baan en ik vind het zó leuk en ik krijg er zo veel energie van! ‘s Avonds kan ik echt weer vol aan de bak met m’n blog omdat ik vol ideeën, inspiratie en vooral energie zit. Woehoeeee! En van zo’n productieve blogavond krijg ik óók nog eens meer energie. Wat dan weer niet vreselijk handig is, want het is inmiddels tien over 11 ‘s avonds en ik sta dus te stuiteren (oké, in de praktijk hang ik onderuit op de bank, maar in mijn hoofd stuiter ik)(of zou dat komen van de Oreo’s met Nutella die ik vanavond snoepte? #sugarrush?). Anyway, ik ben vrolijk en dat is cool.

Waar ik gek genoeg dan weer niet zo veel zin in had vanavond, was koken. Maar ik at wel verrukkelijk, want men vond ooit potjes- en pakjesvoer uit en daar heb ik vanavond ontzettend heerlijk gebruik van gemaakt. Ik maakte Chicken Tonight kip kerrie klaar. Mijn huisgenootje at al twee dagen kip kerrie en man, wat had ik daar nu dus ook zin in. En bali kroepoek, daar had ik ook zin in. Dus, perfecto! Het was ook echt heerlijk. Benieuwd naar het recept en meer vrolijkheid?

Nodig voor één persoon: 1/2 pot Chicken Tonight kip kerrie – 2 kippendijen – 1/2 aubergine – 1 kopje zilvervliesrijst – beetje sla – bali kroepoek

Snij de aubergine in hele kleine blokjes en bak in olijfolie tot ze verkleuren. Voeg de gesneden kippendijen toe en bak een soort van gaar. Voeg dan de saus toe en laat pruttelen. Kook ondertussen de rijst in 8 minuten gaar en roer dan door de kip-kerriesaus. Serveer de kip kerrie op een bedje van sla, met bali kroepoek ernaast.

Heb je die wel eens gehad; die bali kroepoek van Conimex? Die is echt zo geniaal lekker. Een soort fantastische combinatie tussen zoetig en zoutig en echt heel lekker. Mjam!

Dus, ik was ontzettend blij met deze maaltijd. En met mijn avond. En mijn productiviteit. En mijn nieuwe baan. En nu ga ik op zoek naar yogales op YouTube, want anders kom ik totaal niet in slaap straks. Oh nee, eerst moet ik nog een blogpost voor Ondertussen.nl schrijven. En een over mijn Mexicaanse wraps van maandag (want die waren g e n i u s). Oké, ik kijk wel. DOEI!

PS: Overigens deed ik aubergine door dit gerecht omdat ik geen groentes kocht omdat ik nog steeds groentes (aubergine dus) over heb van het groentepakket dat ik vorige week toegestuurd kreeg, haha. Maar de smaak ging best goed samen, dus dit mag je best gewoon ook doen als je dit recept klaarmaakt.

Meer inspiratie nodig voor je avondeten?
Bestel mijn kookboek hier! Voor 23.00 uur besteld = morgen al in huis! Of koop ‘m bij o.a. Bruna, Bijenkorf of de AKO. Bekijk hier een preview.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *