Rijst met kip kerrie, met mango, gember en kokos

Hallo daar allemaal! Daar ben ik weer šŸ™‚ Al sinds woensdag staat er geen update online en dat komt omdat helemaal uit het niets, ik opeens een sociaal leven lijk te hebben. Normaal heb ik misschien Ć©Ć©n avond in de week een afspraak en ga ik in ’t weekend naar m’n vriendje, maar nu al drie weken achter elkaar heb ik allerlei sociale dingen. Heel leuk, maar ik hou ook wel echt van lekker in m’n eentje zijn (#sociallyawkwardpenguin) en…. kunnen bloggen!! Ik heb jullie gemist šŸ˜€ Dus hier ben ik weer šŸ™‚ Met m’n avondmaaltje van afgelopen woensdag: rijst met kip kerrie, alleen dan net eventjes anders dan anders!

Nodig voor twee personen: 350gr kip – 1 mango – 1 zakje kip kerrie kruiden Conimex – 250ml kokosmelk – 2 bolletjes Chinese gember (bakspullen) – 2 glazen rijst – 1/2 prei – 1/2 bakje nasi/bami groentes – cassave kroepoek – sambal – beetje kokosrasp

Bak de kip in wokolie gaar en kook de rijst 10 minuten. Snij de prei in kleine stukjes en was dit goed. Voeg de prei en de nasi/bamigroentes toe aan de kip, zodra de kip gaar is. Wok dit 2 minuutjes. Voeg dan de kerriekruiden, kokosmelk en fijngesneden gember toe en laat lekker pruttelen. Snij ondertussen je mango in kleine stukjes en doe die op het allerlaatst bij de pan in. Serveer de saus over de rijst, doe er wat sambal door voor extra pit, top af met kokosrasp en eet er cassave kroepoek bij.

Het was een prima maaltijd, maar ik had er veel meer van verwacht. Je werkt met best specifieke smaken (mango, gember, kokos, kerrie), maar alles wordt behoorlijk door elkaar afgevlakt. Je zou net zo goed de gember, mango en kokos weg kunnen laten en dan smaakt het misschien wel bijna net zo. Niet echt een geweldig succes dus, maar goed šŸ™‚

Straks komt er nog een blogje online van m’n maaltje van vrijdag. En zaterdag. En zondag! Tot zo šŸ™‚

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *