Buiten de deur: Melanzane bij Hannekes Boom

Hoi! Afgelopen donderdag ging ik met twee vriendinnetjes uit eten. We kwamen alledrie uit een totaal ander deel van Amsterdam en moesten dus even een restaurant vinden dat handig was voor ons allemaal. Na heel lang nadenken, besloten we te gaan eten bij Hannekes Boom. Dit is een super leuk tentje in de buurt van Centraal Station in Amsterdam. Het is heel informeel (heel!) en echt en goede borrelplek. In de zomer hebben ze een awesome terras en ik had verwacht dat ‘t nu in de herfst wel wat rustiger zou zijn, maar het was hartstikke vol!

Helaas was het eten er niet zo goed…

We bestelden vooraf een bak nacho’s, omdat we o m k w a m e n van de honger. En die nacho’s waren echt gruwelijk goed. Grote hoeveelheid, lekkere guacamole, lekker veel kaas en zure room. Mjam!

Als hoofdgerecht bestelde ik de Melanzane; dit is een soort auberginelasagne met heel veel mozzarella, tomatensaus en sla. Normaal héél lekker, maar ik vond de mozzarella te lang doorbakken waardoor die helemaal knapperig was in plaats van gesmolten, hoe het volgens mij hoort in een Melanzane.

Belinda en Layla hadden allebei de fazant als hoofdgerecht en hoewel de zuurkool en aardappelen die erbij geserveerd werden erg lekker waren, was de fazant zelf super droog en dus ook veel te lang gebakken. De kok had niet echt staan opletten in de keuken, hadden we ‘t idee.

Als toetje bestelde ik een Panna Cotta en gingen Belin & Lay voor de Tarte Tartin en ook deze twee gerechtjes waren geen succes. Überhaupt vond ik het al een afknapper dat mijn toetje, geserveerd in een champagneglas, rechtstreeks uit de koelkast kwam, omdat je zag dat het glas nog beslagen was. Ja, dan kan je net zo goed een monatoetje gaan eten direct uit de koelkast. Niet netjes. En de tarte tartin kwam waarschijnlijk óók uit de koelkast, want de karamel die er overheen zat was kei-hard geworden. Waardoor je bijna je kiezen verloor als je er een hap uit nam.

Super jammer dat het eten tegenviel, maar ondanks dat hebben we wel een hele leuke avond gehad. Hannekes Boom is een topplek voor een borrel, zowel in de zomer, herfst en winter, maar ik zou het eten even overslaan als ik jou was.

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER RESTAURANTTIPS LEES JE HIER

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *