Vette hap: Kipkorns in wraps met sla en honing-mosterddressing

Hallo daar! Gisteravond wilde ik na de #vrijmibo een heerlijk maaltje maken van gefrituurde kipkorns, in een wrap met sla en honing-mosterd-dressing. Dat deed ik ook, alleen ging er één ding TOTAAL mis. Dood. Eng.


Volgens mij stond m’n frituurpan op het punt om te ontploffen. Maar serieus hè! Niet normaal. Ik had ‘m gewoon aangezet en liet ‘m opwarmen tot 180C zodat de kipkorns erin konden. Er zat nog niks in, behalve vloeibaar frituurvet van ongeveer 2 maanden oud (maar zo vaak frituur ik niet). Dus dat ding stond op te warmen maar begon zo nu en dan al best behoorlijk te borrelen. Op een gegeven moment ging ik toch maar even kijken in de keuken of het wel goed ging en shittttt dat ding begon echt explosief hard te borrelen. Echt het leek wel of het onweerde buiten, zo hard borrelde hij! Ik inmiddels totaal in paniek en in één klap nuchter van de vrijdagmiddagborrel. En ik wist niet wat ik moest doen! Dat ding moest echt overduidelijk uit, maar om ‘m uit te zetten moest ik er overheen hangen in mijn kleine keukentje en de stekker er uit trekken. En ik durfde echt niet in de buurt te komen, want dadelijk ontploft ‘ie echt en zit ik onder het gloeiendhete frituurvet. Dus ik ren naar de douche (nouja, dat is 2 meter dus echt rennen kun je het niet noemen), grijp onderweg een schaal mee en vul die met water onder de douche. Dan stond ik tenminste klaar met iets als hij echt vlam zou vatten. Inmiddels heb ik geleerd van een aantal twittervolgers dat je absoluut niet een (frituur)pan met heet vet/ hete olie moet blussen met water. Dan gebeurt er dit (bekijk het filmpje) en dat wil je echt No Way. Ergens wist ik dit wel, toen ik ’t water pakte dacht ik nog is er niet iets waarom je geen water mag gebruiken hiervoor?, maar in m’n paniek kon ik die vraag niet echt heel helder beantwoorden. Maar goed. Ik toch maar heldhaftig de stekker uit het stopcontact getrokken en toen werd het borrelen meteen iets minder. Toen het weer enigzins oké klonk haalde ik de deksel van de pan af om te kijken of er niet, weet ik veel, een muis ingekropen was ofzo en dat dat ding daarom zo spacede. Maar niets te zien! Geen idee dus waar het aan lag, waarschijnlijk moet ik ‘m gewoon regelmatiger schoonmaken, maar jezus ik was echt geschrokken.

Ik heb dus wel geleerd dat het echt belangrijk is om regelmatig je frituurpan schoon te maken én dat je absoluut niet mag blussen met water.

Oké, tot zover dit drama. Het volgende drama was dat ik echt héél veel zin had in kipkorns en ik deze dus maar in de oven moest gaan klaarmaken. Vet jammer, want dan worden ze nooit zo lekker als wanneer je ze frituurt, maar goed. Dat enge ding raak ik niet meer aan. De kipkorns gingen dus in de oven, 15 minuten op 225C (op de verpakking staat 8 minuten op 250C maar zo heet kan mijn oven niet). Daarna verwarm je de wraps even in de magnetron (ik heb een combimagnetron en vraag me altijd af: mag je gewoon de magnetronstand gebruiken als je oven nog aan het afkoelen is van bvb 220C?). Dan doe je de sla en honing mosterddressing tussen de wrap, je legt een kipkorn er op, prikt er een prikkertje door en klaar!

Oh, en wat je dus nodig hebt voor één persoon: 3 kipkorns – 3 wraps – wat ijsbergsla – wat honing-mosterddressing

Uiteindelijk heb ik heerlijk gegeten omdat dit gerecht gewoon echt vet lekker is. Maar de kipkorns waren wel veel minder knapperig helaas. Maar evengoed lekker 🙂

En nu ben ik dus op zoek naar een nieuwe frituurpan. Als ik het ooit nog aan durf. Heb jij een frituurpan thuis en bevalt ‘ie je goed? Let me know!

Misschien vind je dit ook lekker:27 reacties

Myrthe -

Dat kan komen omdat je de deksel op de pan hebt gelaten!
Daardoor condenseert er vocht tegen de deksel en dat drupt in je hete vet!
Je deksel op de frituurpan is altijd slecht want door deze condensatie word je vet veel sneller slecht!
Ik heb zelf een namaak airfryer van de Lidl van 70 euro werkt top!!!

Anoniem -

Dat probleem met een combimagnetron: ik heb eens eerst iets een tijd in de oven gehad, om vervolgens iets op te willen warmen met de magnetron, die dus inderdaad nog heet was van de oven. Vervolgens was het blijkbaar te heet voor het bordje/bakje dat ik in de magnetron deed, want het plastic bakje ging helemaal smelten, terwijl ik deze normaal wel in de magnetron kon doen.

leonie -

ja, op die manier lijkt 't me inderdaad niet echt goed…

Jitte van Oijen -

Een klein beetje gefrituurde uitjes er op maakt deze wraps nog lekkerder kan ik zeggen uit ervaring 😉

leonie -

Dat probeer ik de volgende keer!

Daphne Roos -

aaah dit ziet er overheerlijk uit!

liefs daphne
daphneroos.blogspot.com

leonie -

thank you!

Jos -

Haha, ik blijf me verbazen over de hoeveelheid avondeten dat jij wegwerkt.
Maar wel lekker studentikoos deze keer.

leonie -

3 kipkorns is best weinig nog hoor! En die wraps en sla vullen ook niet enorm geweldig 😛

Aurora Scholte -

Ik heb een frituurpan thuis die nog nooit is gebruikt en nu ook staat te verstoffen omdat wij een airfryer hebben gekocht (zo'n frituurpan waar geen olie in hoeft) Ik ben er lyrisch over vooral omdat ik er niet alleen in frituur maar ook muffins, appelflappen en jouw kipbollen in maak <3! Maar als je wil mag je mijn frituurpan wel hebben hoor!

leonie -

Wow werkt dat ding zo goed ja? Welk merk heb je? Bizar dat je ook de kipbollen er in kunt maken!

Aurora Scholte -

Ik heb de philips Airfryer, wij waren volgens mij toen €140 kwijt bij de makro in de aanbieding, dus best wel veel geld. Ja het is echt bizar wat je er allemaal in kunt maken. Er zit zo'n mandje in die je ook in je frituurpan hebt maar er is ook een dichte binnenbak voor te koop (die wil ik nog steeds!!) en dan kun je er ook groentes, brood en cake enzo in bakken.

http://www.wehkamp.nl/huishoudapparatuur/keukenmachines/multicookers/philips-hd9220-20-airfryer/C27_7G4_G37_735116/?VIEW=grid&SM=5

Deze!

Aurora Scholte -

http://www.philips.nl/e/airfryer/home.html en hier zie je wat je er allemaal mee kunt hahaha!

Anoniem -

Koop een actifry!
Tikkie duurder als een frituurpan, maar je kan er dan ook wat meer in klaarmaken.
EN alle dingen die je normaal frituurt, maak je nu zonder liters olie, toch lekker knapperig klaar!

Sorry lijkt bijna een reclame praatje dit, haha.

En goed idee deze wraps, ik weet wat ik vanavond eet 🙂

leonie -

hahaha, goed salespraatje! ik ga wel eens onderzoeken of dat voor mij handig is. Maar gek genoeg, hoewel een groot deel van m'n lezers volgens mij anders denkt, vind ik 't best een duur ding dus ik moet er wel ff over nadenken!

Anoniem -

Je kan ook gewoon de wraps in de ovenstand opwarmen ;).

leonie -

Dat heb ik gedaan!

Stephanie de Ruijt -

Dit ziet er echt zo lekker uit. Moet gelijk aan de wraps van de Mc Donalds denken, die zijn ook zo lekker! Ik heb zelf geen frituurpan, omdat ik dan denk dat ik hem iedere week ga gebruiken, maar wat een verhaal zeg! Lijkt mij ook best eng!

leonie -

Haha ja, ik heb ze voor het eerst ook gemaakt naar aanleiding van de McDonald's wraps. En als je denkt iedere week een frituur te gaan gebruiken, NIET aanschaffen! 😀 Haha! Het is zo makkelijk om 'm even te pakken. Dan maar gewoon af en toe in de oven of pan iets bereiden 😉

Anoniem -

Je kunt ook in een normale pan frituren, zag ik laatst in een filmpje van foodgloss!

leonie -

Ja, ik denk dat ik dat de volgende keer gewoon eens ga proberen. Veel beter misschien ook wel dan steeds zo'n ranzige frituurpan gebruiken… 😛

Rebekka -

Als ik je daarvoor een tip mag geven, doe dat alsjeblieft niet met alcohol op en blijf bij de pan. Bij mij in m'n studentenhuis is er laatst op die manier brand ontstaan, de olie was te heet geworden en ontvlamd, onze keuken wordt nu grondig gerenoveerd daardoor, dat wil je echt niet hebben! En koop een blusdeken! Die zijn niet duur en mag je geloof ik wel gebruiken met olie-branden. Sorry als ik dwingend overkom ofzo, maar ik wil nu wij zelf brand hebben gehad graag iedereen behoeden voor zoiets :)!

leonie -

Alleen maar goed dat je deze boodschap zo promoot! Dank je voor de tip! En wat naar joh, brand in je studentenhuis. Alle bewoners er wel goed vanaf gekomen? Lijkt me doodeng…

STYLONYM -

Oii trauma, uitkijken ja! Kieskeurig al gecheckt op brandgevaar van verschillende types frituur? Lekker en simpel recept trouwens, JUM! X

leonie -

Nee, maar goeie tip; dank je!

Mariska -

Wat een verhaal van je frituurpan! Idd doodeng! Gelukkig is het goed gegaan. Ik heb zelf geen frituurpan, maar zag laatst een mini frituurpannetje bij de Blokker en die lijkt me wel handig!

leonie -

Aw nice! Ik heb ook een vrij kleine van de blokker. Volgens mij was 'ie ook maar 15 euro ofzo?

Reageer ook