Ontbijt & tussendoortje: Gezonde smoothie van banaan, basilicum, yoghurt en water

Goedemorgen! Ik begon mijn vrije zaterdag vandaag met het opruimen van m’n slaapkamer. En wat vond ik? Een oude banaan! Hahaha. Die moest ik maar eens opmaken en dus ging ik al opruimend bedenken wat ik met die banaan zou doen (nee, NIET doordenken nu). Nu zou je denken, gewoon opeten misschien? Maar nee, ik hou niet van van gewoon los een banaan. Vaak gebruik ik een banaan als ingrediënt voor in een smoothie met ander fruit en lekkere dingen, maar ik had niet echt vreselijk veel in huis. Wel een basilicumplant. En m’n huisgenootje had een pak yoghurt, waar ik vast wel een héél klein beetje van mocht gebruiken. Hoop ik. Dus, ik maakte een smoothie van banaan, basilicum, yoghurt en water. En ik kan je vertellen dat het echt verrassend lekker was!Ingrediënten nodig voor één glas: 1 banaan – 2 eetlepels magere yoghurt – stuk of 10 basilicumblaadjes – 30ml water

Je doet de yoghurt met banaan en basilicum in een maatbeker en zet de staafmixer er op. Top! Dan dun je het wat uit met wat water en klaar ben je 🙂 In een mooi glas schenken et voilà!

Ik vond het echt vet lekker. Super raar hoe goed die combinatie van basilicum en banaan is. En het is volgens mij ook nog best gezond. Bovendien is basilicum echt een cool kruid, want onlangs las ik dat ’t goed is bij verkoudheid, helpt tegen buikpijn en darmkrampen, en het zou ook moeten helpen tegen menstruatieklachten. Awesome.

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Ontbijt & tussendoortje: Gezonde smoothie van banaan, basilicum, yoghurt en water

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *