Vegetarische kipschnitzel op een broodje met mango, geitenkaas, komkommer en sla

Gesponsord – Hey daar! Een tijdje geleden probeerde ik voor het eerst in mijn leven een vegetarisch product van Tivall uit, de Toscaanse carré op een broodje met geitenkaas en honing, en dat was zo goed bevallen dat ik daar vorige week weer intens veel zin in had. Maar omdat ik dat recept al had gedeeld, wilde ik iets vergelijkbaars, maar wel iets anders klaarmaken. Maar wél met een product van Tivall en met geitenkaas, want daar had ik zin in. Ik maakte een burger met een soort kipschnitzel, maar dan vegetarisch, met mango, geitenkaas en komkommer. Mjam!


Nodig voor twee personen: 2 Tivall schnitzels – een paar plakjes komkommer (met de kaasschaaf eraf geschaafd) – een paar plakjes mango (ook hier de kaasschaaf gebruiken) – 2 stukjes zachte geitenkaas  – een paar blaadjes ijsbergsla – 2 witte broodjes – een lepeltje Yo Fresh – beetje curry

Verwarm de oven voor tot 180C en bak de schnitzels in 8 minuten warm en knapperig. Dit gaat heel goed in de oven! Beleg je broodje met sla, mayo en curry en leg daarop de schnitzel. Doe er dan komkommer en mango op en top af met geitenkaas. Doe de bovenkant van je broodje er op en zet vast met een prikkertje.

Je kunt als je in je eentje bent lekker twee van deze burgers opeten, maar je kunt ze ook delen met iemand en er dan nog een salade of gebakken aardappeltjes bij doen. Ik vond het alleen echt een gruwelijk heerlijk recept en heb dus lekker beide burgers zelf opgegeten. Haha! Maar het was écht heel lekker. De schnitzels van Tivall smaken niet naar een kipschnitzel, maar ik geloof ook niet dat dat de bedoeling is. Waar ze wel naar smaken is moeilijk uit te leggen en moet je wat mij betreft gewoon even zelf uitproberen.

En mocht je ze nou uit willen proberen maar je denkt; dit recept lijkt me niks (hoe is het mogelijk?!), dan kun je ook even kijken op veggie365.com voor meer vega inspiratie. Op deze website komen iedere dag nieuwe vegetarische recepten online; zowel met Tivall producten als zonder.

Wat ook nog leuk is om te vermelden: je kunt nu je geld terugkrijgen als je een Tivall product koopt en je laat je gegevens achter op deze website, dan krijg je het hele bedrag retour. Dat lijkt me chill voor studenten, toch?

Oh en wil je een diner voor twee in een vegetarisch restaurant winnen? Oók dat kan! Post een foto op social media van je vegetarische hapje van Tivall, gebruik de hashtags #Tivall #Veggymonth #veggy365 en #gewoonwateenstudentjesavondseet (oké, die laatste hoeft niet per se, maar vind ik wel leuk) en maak kans op een diner voor twee bij een vega restaurant bij jou in de buurt. Leuk!

Dus, genoeg redenen om binnenkort ook eens een prodct van Tivall uit te prberen. Of eet jij al regelatig iets uit het vega-schap?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

KOOKBOEK:
De derde druk van mijn kookboek ligt in de winkel! 6000 mensen gingen je al voor; wil jij het boek ook in huis hebben? Koop ‘m bij Bol.com, Bruna, Bijenkorf of any andere boekenwinkel.


Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER VEGA BURGERS:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *