Pannenkoek met spek, ricotta, tomaat en peterselie

Hé pannenkoek! In mijn vorige blogpost schreef ik al dat ik twee avondmaaltjes at vanavond. Of eigenlijk drie, als je die pizza meerekent. Voordat ik m’n pasta met vodka en kaas klaarmaakte, had ik namelijk al een pannenkoek weggesnoept. Ik kookte vandaag met random dingen die ik nog in huis had en eindigde daardoor met een pannenkoek met spek, ricotta, tomaat en peterselie op m’n bord. Best wel oké.


Nodig voor één pannenkoek (te weinig voor avondeten, goed voor lunch): beetje pannenkoekenmix (alleen water toevoegen, my favorite) – 2 eetlepels ricotta – 1 tomaat – 3 plakjes katenspek – beetje verse peterselie – peper – 1/2 ui

Maak pannenkoekbeslag door de mix te mixen (hey) met water. Snijd de ui in ringen en bak in olijfolie in een koekenpan een beetje bruin. Doe er dan drie plakken spek bij en de pannenkoekenmix en bak totdat de pannenkoek aan beide kanten bruin is. Smeer ricotta op de pannenkoek, verdeel stukjes tomaat erover en top af met peterselie. Rol je pannenkoek dicht en snij doormidden. Beetje peper erober e klaar!

Ik vond het een chille pannenkoek, maar had natuurlijk veel te weinig. En daarna heb ik dus nog een pasta met vodka weg zitten eten en zelfs nu heb ik nog honger. Hallo, waar heb ik last van?! Nu heb ik écht niets meer in huis om nog een enigsinz zinnige maaltijd in elkaar te zetten hoor… Chocolade bij de koffie dan maar?

Ik ben benieuwd: lijkt het je lekker? Deze pannenkoek?

LEKKER SOCIAAL:
VOLG MIJ VIA INSTAGRAM |  YOUTUBEBLOGLOVIN | TWITTERFACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @lterveld of op faceboook! PS: Ik zit ook op snapchat, volg mijn eetdagboeken via @lterveld!

Heb jij mijn kookboek al? Dan zou ik het heel leuk vinden als je een review schrijft op Bol.com! Hoe? Hierzo!

MEER PANNENKOEKEN:

3 reacties op “Pannenkoek met spek, ricotta, tomaat en peterselie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *