Soepie! – Pompoen- en paprikasoep met kwark en munt


Joehoe! Vanavond had ik op de planning om m’n héérlijke couscous met tandoorikip en mango te maken, maar man o man, wat had ik een buikpijn. Ik droeg vandaag een nieuwe hele hoge taillebroek van Hennes (i love!) maar kreeg er dus dikke buikpijn van. Not good. Maar hij is prachtig, dus buikpijn-waard. Maargoed, daarom at ik maar licht en met wat ik nog in huis had. En nu had ik fijn nog een halve pompoen liggen van het drama van afgelopen maandag (weet je nog? pompoenslachten = vreselijk). Ik hoefde ‘m vandaag alleen nog in stukjes te snijden en te koken met wat ander lekkers om een soepje te maken. Lees verder voor ‘t recept!


Nodig voor één persoon: 1/2 kleine oranje pompoen – 1/2 gele paprika – 1 eetlepel magere kwark – 1/2 blokje kippenbouillon – een paar blaadjes verse munt

Snij je pompoen, met schil en al, in stukjes en doe in een pannetje met water tot de pompoenstukjes net onderwater staan. Voeg hier ook de gele paprika, in stukjes gesneden, aan toe. Laat deze soep, met een half bouillonblokje, twintig minuutjes pruttelen. Pureer ‘t daarna en serveer met een lepel magere kwark er in én wat verse munt er op.

Nu moet ik toegeven dat de soep er lekkerder uit ziet dan dat ‘ie was. Het was prima, maar niet geweldig. Die toevoeging van munt is gewoon niet echt vreselijk nodig. Ziet er leuk uit, maar laat maar lekker achterwege. Scheelt ook weer geld en daar houden we van, right? 😀

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA BLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Soepie! – Pompoen- en paprikasoep met kwark en munt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *