Ontbijt: Alpro Mild & Creamy met cranberries, ontbijtgranen, chocolade en hazelnoten & Toetje: Alpro Mild & Creamy met meringues, rood fruit en amandelen


Let op: zie je geen afbeeldingen? Dan heb je een adblocker aanstaan en toont deze blogpost niet goed! 
Hoi allemaal! Vandaag blog ik eens over een ander maaltje dan mijn avondeten. Ik maakte namelijk onlangs voor het eerst kennis met een soyaproduct en maakte daar een goddelijk toetje en een goed ontbijt mee klaar. En die recepten wil ik graag met jullie delen, te beginnen met het ontbijt.

ONTBIJT
Zelf ben ik niet zo’n ontbijtliefhebber; ik eet vrijwel altijd vier droge crackers… Toen ik echter de kans kreeg om de Mild & Creamy van Alpro te proberen, werd ik opeens vrij creatief in de keuken. Mild & Creamy van Alpro is een plantaardige variatie op yoghurt. Je hebt het in verschillende smaken, maar ik ging voor dit ontbijt voor de naturel variant. Mild & Creamy van Alpro is gewoon te vinden in de supermarkt, net als alle overige producten voor dit goede ontbijt. Zoals jullie van me gewend zijn πŸ˜‰

NODIG (1 PERSOON): 
Alpro Mild & Creamy naturel
1 eetlepel gedroogde cranberries
2 eetlepels ontbijtgranen
1 eetlepel hazelnoten
1 stukje pure chocolade

HOE MAAK JE HET KLAAR?
1. Doe de Alpro Mild & Creamy in een kommetje.
2. Voeg de ontbijtgranen, hazelnoten en gedroogde cranberries er aan toe.
3. Hak het stuk pure chocolade, ik had nog een stuk chocoladeletter van Sinterklaas over, in grove brokjes en doe die ook in het kommetje.
4. Enjoy!

Heel simpel, maar echt een heel lekker en goed vullend ontbijt. Wat smaak betreft vind ik deze plantaardige variatie op yoghurt veel beter te handelen in de ochtend dan gewone yoghurt, omdat het veel minder zuur is. Voor mij dus echt een goed alternatief!


TOETJE
Omdat ik behoorlijk veel producten van Alpro thuisgestuurd kreeg, besloot ik er nog een tweede recept mee klaar te maken. Dit keer een goddelijk toetje! Mijn lievelingstoetje is Eton Mess, van Jamie Oliver. Dit is een toetje van meringue (schuim), slagroom, amandelschaafsel en rood fruit. Met Alpro Mild & Creamy naturel, maakte ik een variant op dit heerlijke toetje. En ik kan vast verklappen dat het minstens net zo lekker was :).NODIG (1 PERSOON): 
Alpro Mild & Creamy naturel
2 schuimpjes/meringues (rond Kerst altijd in iedere supermarkt verkrijgbaar)
1 eetlepel frambozen
1 eetlepel (diepvries) aardbeien
1 theelepel balsamicoazijn
1 eetlepel suiker
1 eetlepel amandelen


HOE MAAK JE HET KLAAR?
1. Begin een halfuurtje van te voren met de voorbereiding: meng de frambozen en aardbeien door elkaar, met de balsamicoazijn en suiker.
2. Zet dit een halfuurtje apart, dan worden de aardbeien en frambozen zoeter en smeuΓ―ger.
3. Doe de Alpro Mild & Creamy in een kommetje.
4. Voeg het rode fruit en de stroperige sappen aan de plantaardige yoghurtvariatie toe.
5. Verkruimel de meringue over het toetje.
6. Top af met amandelen.
7. Enjoy!

Een verrukkelijk toetje, als je het mij vraagt. Ook hierbij vond ik het lekker dat Alpro Mild & Creamy niet zo zuur is als yoghurt. Echt een te gek toetje om te serveren bij een etentje, omdat het er ook nog feestelijk uit ziet.

Als conclusie kun je dus wel zeggen dat mijn eerste kennismaking met een soyaproduct, een hele goede was. Ik moet eerlijk toegeven dat ik altijd vrij huiverig was om het eens te proberen. Maar dat is echt nergens voor nodig geweest. Dit product van Alpro is hartstikke lekker en zal bij mij voortaan zeker als yoghurtvervanger op tafel staan.

Ik ben benieuwd hoe dat bij jullie zit: kies jij voor soyaproducten of gaat jouw voorkeur uit naar gewone yoghurt?

OOK LEUK! 
Wil jij een leuk pakket winnen met Alpro producten en andere leuke hebbedingetjes? (JA DAT WIL JE!) Doe dan mee met de prijsvraag: Welke van de Alpro Mild & Creamy varianten bevat twee soorten fruit? Stuur jouw antwoord naar [email protected] en maak kans!

Pssst: Het antwoord kun je vinden op www.alprosoya.com/nl.
(Alpro is niet verantwoordelijk voor deze wedstrijd en zal enkel de prijzen verzorgen).

Deze blogpost is gesponsord, maar evengoed oprecht ;).

30 reacties op “Ontbijt: Alpro Mild & Creamy met cranberries, ontbijtgranen, chocolade en hazelnoten & Toetje: Alpro Mild & Creamy met meringues, rood fruit en amandelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *