Recepten met pompoen!

Door Elske – Hallo leuke mensen! De herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan: het regent of miezert de hele dag, mensen trekken hun dikke truien en regenjassen weer tevoorschijn en het is de hele dag grijs. Dit mag ietwat deprimerend klinken, maaarrrr er zitten ook voordelen aan dit weer. Voor mij dan. Lekker op de bank met een dekentje en een kaarsje aan. Oké, ik mag dan toch de voorkeur geven aan de zon en zomer met een drankje op het terras, maar hé we moeten nu eenmaal met de seizoenen leven dus we kunnen het net zo goed positief zien 😉 Nog een ander bijkomend voordeel van die herfst: pompoen! Ze zijn weer volop te krijgen en daarom deze blog. Zie je wel eens een pompoen liggen, maar denk je op zo’n moment: ‘Wat moet ik daar in godsnaam mee maken?’. De volgende recepten gaan jou daar antwoord op geven! Lees je mee?

Oh nog even een tip: een pompoen snijden is best een klusje. Doe dat vooral wanneer je wat meer tijd hebt, want niets is lekkerder dan een ‘verse’ pompoen. Maar heb je even wat minder tijd? Veel supermarkten verkopen ook voorgesneden pompoen blokjes. Die vind je bij de wortels, spinazie, enz. in het koelschap!

Oranje risotto met pompoen, stoofpeer en champignons
Nou we vallen maar meteen met de deur in huis, want een ultiemer herfst/winter recept ga je niet krijgen! Ik at ooit ergens pompoenrisotto met bacon en weet dat dat de hemel is, maar met stoofpeer en kastanjechampignons zoals Leo in dit recept doet lijkt mij ook vrij fantastisch. Maar een keer proberen dan! Doe je mee?

risotto_stoofperen_pompoen_kaas2
Deze oranje risotto kan je natuurlijk ook heel goed eten wanneer het koningsdag is 🙂

Ravioli met boter, pompoen, paddenstoelen, hazelnoot en Parmezaanse kaas
En dan nu door naar pasta, want dat smaakt ook ontzettend goed met pompoen! Zoals deze, met hazelnoot, paddenstoelen en Parmezaan. Paddenstoelen doen het blijkbaar goed bij pompoen 🙂

ravioli_pompoen_paddenstoelen_hazelnoten_parmezaanse_kaas3
Ravioli met boter, pompoen, paddenstoelen, hazelnoten en parmezaanse kaas. Als dat niet goed klinkt..

Couscous met pompoen, spinazie, kip, mozzarella en avocado
Zonet vertelde ik je dat je dus ook voorgesneden stukjes pompoen kunt kopen. Die zou ik zeker voor dit recept gebruiken, want lekker makkelijk en dat wil je wanneer je couscous gaat maken. Niet vele meer moeite dan de couscous zelf maken en wat ingrediënten toevoegen. Als je deze couscous met pompoen dan gaat maken heb je ook nog eens een geweldige uitkomst. Ziet er heerlijk uit, niet?

salade_pompoen_kip_tomaat_spinazie_avocado_pompoen1
Couscous met kip, pompoen, spinazie, avocado en tomaat! Kan er nog meer in? Ja, ook mozzarella!

Pompoensoep met kokosmelk
Daar is íe dan! Een recept voor pompoensoep hoort wel echt in dit rijtje thuis. En laat dit dan ook nog eens een heel lekker recept zijn, wat Leo al een hele tijd geleden klaar maakte. Blijft geslaagd!

pompoen_soep_verse-pompoen_stukjes_alberth_heijn_kokos_melk_amandel_bladerdeeg_stengels
Het recept voor de amandelstengels krijg je er gratis bij 😉

Bladerdeegpakketjes met pompoen, feta en rode peper
Heb je nog wat bladerdeeg en pompoenblokjes over van het vorige recept? Maak dan eens deze bladerdeegpakketjes; super simpel, lekker en ultiem comfortfood! Serveer met een frisse salade, of niet. Hoeft niet. Groentes komen morgen wel weer. Ook leuk als (borrel)hapje btw.

bladerdeeg_hapjes_pompoen_feta_chili_peper_mini_quiche
Deze bladerdeeghapjes zijn ook heel leuk als (borrel)hapje!

Wraps met geitenkaas, pompoen, spinazie en karbonade
In dit recept zitten sowieso twee ingrediënten die je niet meteen verwacht in wraps: karbonade en pompoen. Toch doen deze het volgens Leo super goed samen. Het was een experimenteel recept maar de uitkomst was, en ik quote, ‘VET heerlijk’. Geloof je het niet? Probeer het eens uit! Echt, hou je van geitenkaas, dan moet je dit eens proberen 🙂

wraps_pompoen
Check dit er lekker uit zien! Dan moet het dat ook zijn toch?

Ravioli met pompoenpuree en salie
Ben je nu wel even klaar met de pompoenblokjes in zijn geheel? Pureer ze dan eens met een staafmixer en maak er pompoenpuree van. Smaakt heerlijk bij pasta of gebruik het eens als basis voor een lekker stukje vlees (of vis!). Heerlijk!

pompoen
Ziet dit er niet uber chique uit? En je hebt er maar 6 ingrediënten voor nodig. Must try!

Soh, dat leken me wel even genoeg receptjes om te delen. Ben jij er al uit? Wat ga jij vanavond of deze week nog maken met pompoen?  Of heb je een ander heerlijk recept met pompoen? Ik ben heel benieuwd dus laat het hieronder weten! 😀

Wist je dat je Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook kunt volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *