Yes! Jongens, het is weer zo ver! Ik heb echt een héél lekker recept voor jullie. Ik kreeg onlangs een comment van een lezer die zei dat ze af en toe de echt goeie recepten miste, zoals die wel in mijn eerste boek staan. Dit deed me wel wat, kan ik je vertellen. Ik heb echt wel een behoorlijke periode gehad waarin het heel druk was (en nog steeds eigenlijk), waardoor het koken af en toe er een soort van bij in schiet, wat natuurlijk compleet belachelijk is, want mijn main business is tegenwoordig koken. Dus dat is stom en ik dacht; kom op Leo, je moet weer even aan de slag. Iedereen kan een dipje hebben en ik hoop dat ‘t niet te veel zo wordt ervaren, maar I’m working on it. Woehoe! En vandaag heb ik weer eens even een VET heerlijk recept. Hou je van pompoen, geitenkaas en lekker vlees? Dan zou dit zomaar eens best wel een awesome recept voor je kunnen zijn,
Nodig voor één persoon: 3 grote wraps – 200gr pompoen (stukjes) – 1/2 rol geitenkaas – 2 handjes rauwe spinazie (gewassen) – 2 gekruide karbonades – 1 teen knoflook – olijfolie
Variatietip: vervang karbonade doorgekruide kipstukjes en vervang geitenkaas door feta
Leg de pompoenstukjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en vermeng met een uitgeperste teen knoflook. Verwarm de oven voor tot 180C en zet de pompoenstukjes 40 minuten in de oven. In de tussentijd snijd je de karbonade in reepjes en die bak je in een minuut of 5 gaar. Op de verpakking staat dat het 10 minuten duurt, maar omdat je de karbonade in reepjes hebt gesneden, kan het korter. Bak de wraps in de pan, dat is echt veel lekkerder dan wanneer je ze in de magnetron verwarmt. Leg wat rauwe spinazie op de wrap, verdeel er wat reepjes karbonade over, wat geitenkaas en de pompoen, zodra die klaar is. Dichtvouwen en opeten. Enjoy!
Ik vond dit dus echt heel erg lekker. De smaken zijn perfect bij elkaar en ik vond het echt wel eens lekker om karbonade te gebruiken, in plaats van kip, wat ik standaard pak bij zo’n gerecht. De karbonade was ook lekker mals en kruidig en dan in combinatie met de pompoen die een beetje zoet is, de spinazie die een soort van droog is en dan de smaak van geitenkaas? LEKKER! Ik vind het een aanrader. Wat denk jij er van?
IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.
LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet
Lenneke zegt:
Ik houd hier dus van hè. Zou het zelf nooit bedenken, want hallo – ramp in de keuken, maar het klinkt hemels.
Anna zegt:
Avocado, feta, zongedroogde tomaat, spinazie en basilicum is ook een hele lekker combinatie. Kan op een tosti maar ook in een wrap of als salade 🙂
roos zegt:
Ahh ik was diegene die dat bericht had gepost! Vind het heel tof van je dat je er echt wat mee doet, dat zie je niet bij iedereen. Dit recept lijke me heerlijk en ik blijf altijd gewoon een trouwe lezer 😉