Pizza met aubergine, ei, champignons en mozzarella

pizza_aubergine_eiHi there! Gisteren was het Meat Free Monday en wat staat er dan op het menu? Juist! Een vegetarische maaltijd, duh! Ik maakte een pizza met aubergine en ei klaar. Dit had ik nog nooit gedaan, wel een pizza maken, maar nooit met een ei er op, en het lukte best aardig. Als je tenminste bedenkt dat m’n oven het gewoon NIET doet als ik ‘m wil gebruiken (wel als m’n roomie ‘m gebruikt. RAAR). Uitdaging dus. Maar uiteindelijk best lekker gegeten. Half gaar, maar lekker. Lees je mee?

Nodig voor twee personen: 1 kant en klare pizzabodem die je alleen nog uit hoeft te rollen (Dirk, AH) – pastasaus – 1/2 aubergine – 100gr champignons – 2 eieren – 1 bol mozzarella 

Rol de pizzabodem uit en smeer ‘m in met pastasaus. Doe er zoveel op als je zelf wil! Verdeel er gesneden champignons over en zet dit alvast 10 minuten op 220C in de oven. Snijd in de tussentijd de aubergine in plakjes en leg even onder de grill. Verdeel vervolgens ook de aubergine over de pizza én de mozzarella in stukjes én breek twee eieren over de pizza. Zet ‘m nog 10 minuten op 220C in de oven. Hij moet dan na 20 minuten in totaal klaar zijn, maar let wel even op dat je eitje niet meer doorzichtig is en wel gestold is.

Bij mij mislukte de pizza dus compleet omdat ik het op de een of andere manier de laatste tijd voor elkaar krijg dat ik de oven voorverwarm en zodra ik er dan iets in zet, hij stopt met verwarmen. IK SNAP HET NIET. Maar goed, dat komt vast ooit weer goed. Bij mij was ‘ie na 40 minuten ook wel een soort van gaar-achtig.

De smaken zijn in ieder geval lekker (klein beetje saai misschien) en ei op je pizza is sowieso echt geweldig. Ik heb überhaupt echt gebakken-ei-cravings deze week. Heel raar. Maar lekker!

IK HEB EEN KOOKBOEK!
Al meer dan 8500 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

 

2 reacties op “Pizza met aubergine, ei, champignons en mozzarella

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *