Turks brood met falafel en tzatziki

Door Elske – Hallo beste mensen! Van het weekend had ik een super geweldig recept (leek mij..) gezien voor een gevulde zoete aardappel. Met gehakt, guacamole, zure room, kaas en ander lekkers. En dat resulteerde in dit gerecht.

HUH? Ja, klinkt niet logisch right? Is het ook niet. Ik zal het uitleggen. Ik zou koken voor mijn vriend maar die heeft het niet zo op over-gehypte producten zoals avocado en zoete aardappel. En, hoewel ik hem graag leer dat deze dingen naast vrij gezond ook best heel erg lekker zijn, maakte ik toch iets klaar wat meer in zijn straatje was. Overigens ook in die van mij. Of dat lekker was? Dat lees je hieronder!

Nodig voor 2 personen: half Turks brood –  200 gram falafel – 50 gram gesneden ijsbergsla – 50 gram wortel/peen julienne – 2 handjes rode kool * – heel bakje tzatziki (150 gram)

* Dit is natuurlijk de ingrediëntenlijst voor luie mensen zoals ik. Ik kocht alles kant en klaar en voorgesneden want het was zondag (en op iedere andere dag zou ik dat misschien ook wel doen..). De rode kool heb je rauw nodig en ik kocht deze biologische rode kool stukjes.

Bak het Turkse brood af in de oven. Je kunt bij de supermarkt ook voorgebakken Turkse broden kopen, maar het is toch lekker om ze nog eventjes in de oven te doen. In het laatste geval doe je het nog zo’n 3 minuten op 200 graden. Anders: bak af volgens de verpakking.

Doe een laag olie in de pan en bak de falafel. Falafel is eigenlijk al gaar, maar het is wel lekker om het nog even knapperig en warm te bakken in een koekenpan. Dit doe je ongeveer 5 minuten op hoog vuur.

Turkse brood klaar? Haal het halve brood uit de oven, snijdt doormidden (verticaal zodat je twee stukken hebt en horizontaal zodat je broodje doormidden is) en smeer in met een dikke laag tzatziki. Leg hierboven op een handje gesneden ijsbergsla, wat wortel julienne en wat rode kool. Daarop leg je wat balletjes (zijn het balletjes?) falafel en top af met nog wat ‘flatsen’ tzatziki. Doe dit ook met het andere stuk brood. Klaar en eet smakelijk!

MJAM. Dat was echt lekker. Geen spijt dat ik niet voor de zoete aardappel was gegaan en daar was mijn tafelgenoot het helemaal mee eens.. Die zoete aardappel maak ik ooit nog wel eens voor mijzelf klaar. Wat vind jij van dit recept? Deze of zoete aardappel?  😉 Laat het weten in de comments!

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Turks brood met falafel en tzatziki

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *