Simpele chili con carne met appelmoes <3

Gesponsord – Goeeeedemiddag leuke mensen! Vorige week heb ik tijdens het avondeten even een heerlijke trip down memorylane gemaakt. Ik maakte chili con carne met een flinke dot appelmoes er doorheen en oh mijn god, wat heeft dit me goed gesmaakt. Precies zoals vroeger, mjam!

Dus; vandaag een recept dat makkelijk is, héél snel klaar is, voedzaam (hallo bonen!) is én heel erg lekker. Ik gebruikte voor deze maaltijd zo’n HAK stazak Kidneybonen Chili Schotel en dat werkt echt perfect én is qua smaak heerlijk. Klaar voor? Let’s chili con carne!

Nodig voor twee personen: 300gr rundergehakt – 1 HAK stazak Kidneybonen Chili Schotel – appelmoes – wat zout en peper – eventueel wat extra Mexicaanse kruiden

Bak het gehakt rul en voeg dan de inhoud van de stazak er aan toe. Doe er een beetje water bij en laat dit warm worden en inkoken tot een dikke saus. Mjam! Breng het op smaak met peper en zout. Het voordeel van die HAK stazak is dat er niets aan toegevoegd is wat er niet in hoort/natuurlijk is en daardoor kan je dus prima zelf nog wat zout toevoegen. En peper voor de pit! En ik deed er ook nog een beetje extra Mexicaanse kruiden door; dit is niet per se nodig (er zitten al kruiden in de stazak), maar vond ik wel lekker, omdat ik de hele boel straks al een beetje zou blussen met appelmoes.

Goed; zodra alles warm en dikkig is, is het klaar. Dot appelmoes erin en eten maar!

IMG_9950

Ooooh ik vond dit ZO lekker. Het was echt precies wat ik vroeger ook altijd at bij m’n ouders. Echt comfortfood en helemaal heer-lijk in de herfst/winter.

Oh en voor de oplettende lezer: dit gerecht klaarmaken heeft me minder dan 10 minuten gekost! Je hoeft letterlijk alleen het gehakt gaar te krijgen en de bonen uit zak hoeven alleen warm te worden. Dan wil je nog dat ‘t extra vocht wat je toevoegt verdampt, maar dat lukt allemaal binnen die 10 minuten. Heerlijk toch?

Hoe eet jij je chili con carne? Ik weet nog wel dat ik vroeger altijd bruine bonen gebruikte en dan zelf ui en paprika sneed en zo’n zakje TexMex kruiden erdoor deed, maar eerlijk gezegd vond ik deze variant lekkerder en makkelijker. Top :D.

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Simpele chili con carne met appelmoes <3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *