Recepten met bladerdeeg!

Door Elske – Hallo daar! Laatst deed ik een klusje die ik al heel erg lang had uitgesteld, namelijk de vriezer ontdooien. Er zat zoveel ijsprut aan de bovenkant dat ik de eerste lade niet meer open kreeg en dat vond ik erg triest. Ook voor de spullen waar ik nu niet meer bij kon. Dus ik ontdooide de vriezer (wat een helse klus) en vond per abuis nog wat verdwaalde plakjes bladerdeeg. Vier in totaal. En eigenlijk wilde ik ze weggooien, maar dat vond ik zonde en haalde de plakjes uit de vriezer.

Daar moest ik dan vanavond maar mee gaan koken, ik had alleen totaal geeeen idee wat. Ik had geen zin in quiche, dat wist ik wel. En toen zag ik het licht. Want, wat doe je als je niet weet wat je moet koken vanavond en zin heb ik een lekker en simpel gerecht? Juist. Je gaat naar Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.nl, typt in de zoekbalk het hoofdingrediënt (‘bladerdeeg’ in dit geval) en je vindt waarschijnlijk een schat aan recepten. Dat is tenminste wat ik deed en ik kwam op een bult recepten met bladerdeeg die mij heerlijk leken. En die wilde ik met jullie delen. Dus bij deze. In jouw vriezer zwerven vast ook nog wel wat overige plakjes bladerdeeg rond, dus het enige wat je nu nog hoeft te doen, is te bepalen welke van deze recepten je gaat maken 🙂 Ready? Let’s go!

Kip met boursin en parmaham in bladerdeeg
Deze combi klinkt meteen al geweldig toch? Is het volgens Leo ook! Ze maakte hier zelfs een makkelijk kerstrecept van. En qua looks doet het ook niets onder van een echt kerstmaaltje. Bladerdeeg, kip, roomkaas, parmaham en zongedroogde tomaatjes. Dit wil je toch gewoon meteen?

boursin_kip_roomkaas_zongedroogde_tomaten_bladerdeeg_kerst1
Lijkt me nu helemaal heerlijk dit!

Vijgen met gorgonzola in bladerdeeg
Vijgen en gorgonzola: noem deze twee samen en het  moet wel een succes receptje zijn! Dit recept kreeg dan ook niet voor niets 5 sterren van Leo. Vijf! Geen verbeteringen! Hoewel.. misschien de portie grootte aanpassen of de aardappeltjes weglaten als je niet net zoals Leo ramvol wilt zitten 😉

bladerdeeghapje_vijgen_gorgonzola
Kijk deze hapjes er dan lekker uit zien!

Zalm in bladerdeeg
Heb je zin in een meer ‘normale’ maaltijd, in de vorm van AVG, maar dan een tikkeltje spannender? Maak dan eens deze variant met puree van zoete aardappel, broccoli en zalm in bladerdeeg! Net wat anders, maar mag van mij nog steeds door als AVG’tje 😉

zalm_bladerdeeg_broccoli_zoete_aardappel_witte_wijn_saus
Typisch AVG’tje, maar net iets anders

Portobello’s met gorgonzola in bladerdeeg
De vega’s onder ons worden zeker niet overgeslagen in dit overzicht: wederom een vega receptje! En dat ie lekker is weet ik meteen. Ik hoef het er niet eens voor te proeven, want hoe goed klinkt een grote champignon met blauw schimmelkaas in bladerdeeg en dan een heerlijke risotto on the side? Nou, draag mij maar weg. Dit ga ik maken vanavond.

portobello_gorgonzola_bladerdeeg_rucola_risotto
JUM! Check deze paddenstoel eens shinen in zijn heerlijke jasje van bladerdeeg 🙂

Hartige taart met bobotie
Heb jij nu wel zin om een quiche of hartige taart te maken van je overige plakjes bladerdeeg? Kies dan dit recept! Lijkt me makkelijk en lekker. Je hebt er wel wat meer plakjes bladerdeeg voor nodig, dus let er even op dat je genoeg ‘zwervende’ plakjes bladerdeeg hebt, of koop gewoon nieuwe 😉

productshot2_LR
Oke, toegegeven: wat meer moeite dan bovenstaande recepten, maar dat betaald zich later terug. En hoe, check deze beauty van een hartige taart!

Bladerdeegflapjes met restjes pasta
Goed, ben je helemaal de weg kwijt, heb je restjes spinazie-kip pasta van gisteren of spreekt de titel je aan; probeer dan eens dit recept! Leo propt hier tagliatelle (ja juist die pasta) met spinazie, roomkaas en kip in bladerdeeg. En weet je wat gek is? Ik denk dat het ook nog eens heel goed smaakt. Leo vond in ieder geval van wel, dus het is het proberen waard, niet waar?

eten1
Raar recept, maar lijkt me best heel erg oke smaken. Wat jij?

Zo, dat lijken mij wel weer even genoeg bladerdeeg recepten op een rij. Welke zou jij kiezen? Ik koos in ieder geval voor de portobello in bladerdeeg en het was werkelijk fantastisch. Kleine kanttekening is dat je wel van gorgonzola moet houden 😉

Wist je dat je Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook kunt volgen op andere kanalen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Recepten met bladerdeeg!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *