Hartige taart met gehakt, boontjes, appel en Bobotie van Knorr Wereldgerechten

Gesponsord – Hey you! Eén van mijn voornemens in 2018 was ‘meer groentes eten’ en mede daarom deel ik vandaag een knetterlekker recept voor een borrelhap mét groentes voor je. Want zeg nou zelf: bij borrelen denk jij niet meteen aan groentes, toch? Goed, ik zou het persoonlijk ook wel een beetje gek vinden als dat wel zo was, maarrrrr toch ga ik je vandaag inspireren om op een volgend borrelmoment de keuken in te duiken en mijn hartige taart met Knorr Wereldgerecht Bobotie klaar te maken. En die taart zit dus vól sperziebonen en is echt g r u w e l i j k lekker.

Voordat ik het recept met je deel wil ik je ook alvast even enthousiast maken over het feit dat er weer een nieuwe Bloginsiders campagne aan komt. En dit is écht een hele toffe; we gaan namelijk samen een BOEK maken. Dat echt in de winkel gaat liggen. Dat wil je toch? Aan het einde van deze blogpost vertel ik je er meer over. Goed, aan de slag!

Nodig voor één hartige taart: 1 pak Knorr Wereldgerechten Bobotie (bevat 1 zakje rijst**, 1 zakje saus en 1 zakje kruidenmix) – 400gr sperziebonen* – 300gr mager rundergehakt – 125 ml crème fraîche – 3 eieren – 7 plakken bladerdeeg – 100gr geraspte kaas – 1 groene appel

*200gr per persoon per avondmaal is een mooi streven om mee te beginnen; mocht je dit recept dus als avondmaaltijd klaar maken, dan zijn deze hoeveelheden perfect voor 2 personen.

** in dit recept gebruik je het zakje rijst niet, maar je kunt deze rijst prima nog een lange tijd bewaren in je voorraadkast.

Verwarm de oven voor op 180C en laat 7 vellen bladerdeeg alvast ontdooien buiten de diepvries. Maak de sperziebonen schoon, halveer ze, kook ze 5 minuten voor en giet ze daarna af. Bak in een koekenpan zonder boter of olie het gehakt rul. Zodra al het gehakt verkleurd is, voeg je de kruidenmix van Knorr en de voorgekookte boontjes toe. Bak dit 5 minuten in de pan.

Voeg vervolgens de sausmix van Knorr toe aan de pan, samen met de crème fraîche en 3 eetlepels water. Meng dit goed door elkaar en laat het een minuut of 3 op gemiddeld vuur staan. Snijd een appel in stukjes en roer deze als laatste door het Bobotie-mengsel.

Breek in een beslagkom 3 eieren en kluts deze door elkaar. Roer het Bobotie-mengsel hier doorheen.

Bekleed een springvorm van 24cm met bakpapier en bladerdeeg. Schenk hier het Bobotie-mengsel in en vouw de bovenkantvan het bladerdeeg om tot een mooie rand. Strooi wat geraspte kaas over de hartige taart en versier de bovenkant eventueel met een waaier van appel.

Zet de Bobotie-taart 20 minuten in de oven. De taart is klaar zodra de vulling gestold, de kaas gesmolten en een beetje bruin gekleurd en het bladerdeeg knapperig en goudbruin is. Eet smakelijk!

hartigetaart2_LR
Look at this baby!

Ik vond het echt een heel erg geslaagd recept. Deze hartige taart is echt HEERLIJK! Vet chill voor bij een borrel, als avondmaal en ook prima te bewaren in de koelkast voor de lunch van de volgende dag. Zowel koud als warm is deze hartige taart een hit. Love it!

MELD JE AAN ALS BLOGINSIDER
Heb jij ook een tof idee met groentes en een Knorr Wereldgerecht en wil je dit delen met de rest van Nederland in een echt KOOKBOEK? Doe dan mee met de Bloginsiders campagne. Wanneer je je hier aanmeldt als bloginsider van mijn blog, kan jij een van de 20 gelukkige bloginsiders worden die binnenkort een gratis pakket van Knorr producten ontvangt! Daarmee kan jij met de lekkere maaltijdmixen en wereldgerechten je groentes pimpen. Hiervan deel je een foto online en wie weet wordt jouw recept in het kookboek ‘Groentefeestje’ geplaatst. Dit kookboek is deze zomer verkrijgbaar in de supermarkt.  Oh en als klapper op de vuurpijl wint het allerleukste recept een workshop foodfotografie. Love it!

Schrijf je hier in als Bloginsider van mijn blog. Heb je al eerder meegedaan aan een Bloginsiders campagne? Je kunt je gewoon opnieuw opgeven. Vet gezellig!

bloginder

Ik hoop op veel aanmeldingen en kijk uit naar jullie toffe ideeën om samen met Knorr ervoor te zorgen dat er meer groentes op tafel komen én dat dat een feestje wordt! #ZININ!

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Hartige taart met gehakt, boontjes, appel en Bobotie van Knorr Wereldgerechten

  • Hee Leonie,
    Hij was echt super lekker !! Vanavond voor het eerst gemaakt en waarschijnlijk wordt hij nog wel vaker gemaakt. Alleen zouden wij het graag nog wat frisser maken. Zelf dachten wij een frisse salade erbij te maken. Maar we wilden het in het gerecht zelf stoppen en dan valt een salade af. Kan je er nog rozijntjes in doen voordat hij de oven ingaat of wil dit niet? Zo nee, heb jij nog andere tips of trucs?
    Ondanks de veranderingen vind ik het een vet goed idee de bobotietaart. Ik was er zelf nooit opgekomen.
    Alvast bedankt 🙂
    Groetjes Sanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *