Leonie’s week 09: schaatsen op de grachten, heel veel etentjes, vet groot in de Allerhande en waarom trainen helemaal ruk is

Hello you! Eén dagje te laat, scuzi scuzi! Maar hier is ‘ie hoor: de terugblik op afgelopen week. Mijn week 9 stond in het teken van SCHAATSEN (!!!!), etentjes, advertorials en vette YouTube-video’s… Mijn weekend was vooral echt ge-wel-dig. Echt echt echt zo fijn. Benieuwd? Laten we gewoon maar meteen terugblikken, toch?

Maandag: schoonfamilie op bezoek
Mijn maandag stond in het teken van werkennnnn. Ik moest foto’s maken voor campagnes, fotografeerde de Allerhande waar ik in sta deze maand, hield pauze in het Erasmuspark omdat het zo lekker koud en zonnig was ennnnn ’s avonds kwam m’n liefde gewoon THUIS van z’n werk. Vet gezellig!

ice
IJs in het Erasmuspark
allerhande
Deze maand sta ik in de Allerhande! Er staat alleen wel een foutje in; er staat dat ik 250.000 volgers heb op Instagram. Trek daar maar een nulletje van af 😉
diy
Ik was in een knutselbui en maakte dit dingetje voor aan de muur! Ik gebruikte een echt blad en tot nu toe gaat dat nog goed. Hoewel de blaadjes wel wat slanker zijn geworden…

Jan z’n ouders kwamen bij ons eten en ik maakte Gnocchi met courgette, spinazie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, ricotta en citroen uit mijn eerste kookboek.

gnocchi
Ziet er niet uit, maar viel goed in de smaak. Yay!

Dinsdag: trainen met Nienke en bier drinken met Ramon
Dinsdagochtend begon met een training met m’n personal trainer Nienke (vet zwaar, helemaal kut, compleet in de aanstelleritis) en daarna lag ik de hele middag op de bank. Man, wat ben ik toch a- sportief.  Dit lijf kan echt helemaal niets. Ik háát het. En ik train er dus voor zodat dit lijf wel een keer wat aan kan, maar man, wat is dat eigenlijk vreselijk. Erg hè? Dat ik zo denk.

workout
Nu lach ik nog.
bankhangen
Compleet uitgeteld op de bank na het sporten. En KOUD jonge.
kippesoep
Kippensoepje na het sporten met heel veel kip. Iets met eiwitten vreten na het sporten. Hoewel dat wel echt onmogelijk moeilijk is, want je hebt echt teringveel eiwitten nodig en dat haal je echt niet uit één kippetje…
balkonie
Ik ging héél even naar buiten nog om een plantje te kopen voor op de kledingkast. Bij De Balkonie; een van mijn favoriete plantenzaken in Amsterdam West.

Goed; na een middag op de bank had ik zin om mezelf weer even een beetje op te kalefateren en ging ik bier drinken met vriend Ramon. Ik had nog een invite van biercafé Helst in Amsterdam en dus stapte ik op de fiets naar de Pijp.

Ik was alleen echt super vroeg én het was heel erg mooi weer, dus ik besloot een lekkere d-tour door Amsterdam te nemen en zo fietste ik langzaam en dromerig door m’n geliefde Vondelpark. Totáál niet op de route, maar oh zo heerlijk.

vondel3

vondel2

vondel1

Eenmaal aangekomen bij Helst was ik natuurlijk compleet verkleumd, want MAN, wat was het koudddd. Tijd om op te warmen met alcohol.

Ramon en ik mochten heel wat biertjes proeven én lekker eten van de kaart en we hadden een topavond. Je leest de hele review van Café Helst hierzo!

biercafe1

Woensdag: een hele dag in het teken van een patatje stoofvlees
Mijn woensdag begon echt slecht. Ik moest een aantal artikelen in samenwerking met partijen schrijven en begon m’n dag dus met boodschappen. Dat is sowieso al echt een ruk begin van de dag, maar dat was nog niet het ergste.

Ik vergat namelijk de helft (ondanks lijstje) en moest dus NOG EEN KEER naar de supermarkt. Ik was namelijk o.a. bakpapier voor m’n Knorr Bobotie taart vergeten en bier voor m’n zoervleis van die avond. En dan sta je dus om 9 uur ’s ochtends voor de tweede keer in de Albert Heijn alleen maar bakpapier en bier af te rekenen. En mensen maar vragen hoe het met je gaat…

Goed. Toen was ik thuis en ontdekte ik dat ik geen bakvorm had, gooide ik vervolgens een ei stuk op de grond, liet ik m’n hartige taart instorten door een bakfout én liet ik nadat ik m’n bakfout had weten te herstellen, bijna de gehele hartige taart uit de oven vallen. THANK GOD, dat dit niet gebeurde.

hartigetaart2_LR
Look at this beauty! Het recept vind je hierrrr.

Een slecht begin van de dag dus. En dat terwijl ik vandaag wilde besteden aan het maken van zoervleis; een gerecht dat drie eeuwen op het vuur moet staan en wat ik nog nooit had klaargemaakt. Moest ik hier wel aan beginnen op zo’n pechdag?

Eh. Ja. Want ik had vet veel zin in patatje stoofvlees.

vlees

zoer

Gelukkig verliep het zoervleis verhaal uitstekend en werd het echt een Koningsmaal waar je u tegen zegt. Zeg ik gewoon in al mijn bescheidenheid. Topavond in foodcoma op de bank. Mét Leuke man. En sloffen. En een dekentje. Ik vind samenwonen nu al leuk.

Donderdag: vette YouTube-video’s en daten met Marte
Donderdag moest ik weer vroeg uit de veren en startte ik m’n dag wéér met boodschappen. Dit keer voor een hele reeks nieuwe YouTube-video’s die ik vandaag zou opnemen met Makers District Cedric en Menno. Vet gezellig!

videos
Filmen in kookstudio Keizer Culinair is echt een feestje <3

We namen vandaag een nieuwe videoserie op die helemaal in het teken staat van VET VOEDSEL en ik onthul binnenkort de naam en de eerste video (nog 4 of 5 tostivideo’s en dan komt deze nieuwe serie online).

Maar bedenk je even he: ik ging dus boodschappen doen voor vet voedsel. Sta je dus wéér om 9 uur ’s octhends in de Albert Heijn en dit keer niet met een mandje vol bier, maar alleen maar nacho’s, burgers, kaas, vette troep en ongein. Oh oh oh, deze mensen moeten echt een raar beeld van me hebben.

Goed; de hele dag waren we in Keizer Culinair aan het filmen en dít is een kleine sneak preview van de gerechten die je kunt verwachten:

kater2

kater

Vet nice. Vet leuke draaidag ook weer <3 Love dit team! 😀

Daarna ging ik ff naar huis om te chillen en daarna had ik afgesproken met Marte om eindelijk weer eens bij te kletsen. Ik mis haar zo, maar we zijn allebei zo ontzettend druk. Hoe ruk is dat. Vet gaar!

We spraken af bij Bar Moustache en de avond werd ouderwets legendarisch. Mennnn wat fijn. Wijn, eten, goed gezelschap. Ik heb echt zulke rete toffe vrienden jongens. Zo veel liefde hiervoor <3.

burrata
AL-TIJD als je naar Bar Moustache gaat moet je de burrata bestellen. Mjam!

Vrijdag: trainen met Nienke en SCHAATSEN OP DE GRACHT
Vrijdag was het begin van heel erg veel leuks. Ik begon m’n dag rustig met een beetje werken vanuit huis. Jan werkte ook thuis, dus dat was echt vet gezellig.

workoutfood
Goedemorgen! Even flink ontbijten voordat ik ga sporten: banaanpannenkoekjes en yoghurt met cruesli!

Aan het begin van de middag had ik weer een training staan met personal trainer Nienke en daarna hadden Jan en ik afgesproken om even bij het ijs op de grachten te gaan kijken.

De training was weer moeilijk zwaar en ik weet echt niet waar ik het in vredesnaam vandaan moet halen. Terwijl we echt pussy-training doen hè; ik moet 12x een beweging doen op z’n max en krijg dat al niet voor elkaar. Oh oh oh, wat moet dat met dit lijf. Maar goed, working on it, zullen we maar zeggen.

Ná de training instrueerde ik Jan om banaanpannenkoeken voor me te bakken (haha eiwitten scoren na het sporten) (en deze man deed het ook nog) en toen kleedde ik me snel om voor het volgende avontuur: schaatsen op de grachten.

We fietsten langs Perry Sport, omdat ik al in geen 15 jaar op schaatsen heb gestaan en dus ook geen ijzers had liggen thuis. Komen vast ooit van pas en dus spendeerde ik een veel te hoog bedrag aan schaatsen. Maar hey; je leeft maar één keer en er ligt niet ieder jaar ijs op de grachten.

We fietsten nog een klein stukkie door en kwamen toen uit bij de Prinsengracht, Waar inderdaad ijs op lag. YES! WAT COOL! Het was zo’n machtig mooi gezicht man; we kwamen aanfietsen vanaf een andere gracht en zagen onder een bruggetje door al allemaal mensen óp de gracht. Zo’n bizar gezicht en normaal zie je dat natuurlijk nóóit (#noshitsherlock).

prins
Deze foto maakte Jan: hoe gezellig is dit?

We parkeerden onze fietsen, sprongen op een boot langs de kant van het water en trokken onze schaatsen aan. VET!

schaatsman
Let’s go!

Vet moeilijk ook trouwens. Ik heb oprecht al meer dan 15 jaar niet op schaatsen gestaan en kan me niet herinneren dat ik vroeger echt een enorm natuurtalent was. Ik voelde me een beetje als een jong hert dat net leert lopen. Of een pasgeboren giraffe ofzo.

Denk dat ik er ook zo uitzag trouwens, maar dat ter zijde. IK STOND! OP IJS! OP DE PRINSENGRACHT! Je bedenkt het niet. Wat COOL.

laar
Vet gezellig: ijsvrienden! 😀

Jan kon het natuurlijk rete goed en we kwamen ook Claartje en boyfriend Arthur nog tegen en die zagen er ook allebei uit alsof ze helemaal snapten hoe dit moest. Terwijl ik tegen mensen aan schaatste omdat ik werkelijk geen flauw idee heb hoe je in vredesnaam remt met van die ijshockeyschaatsen. Waar zit die rem?!

Overigens vond ik het überhaupt verrassend hoe iedere Nederlander maar gewoon allemaal professionele schaatskleding ergens vandaan tovert en ook nog eens volledig met goede skills die schaatsbaan trotseert. Bizar hoor. Het lijkt echt in ons (jullie) bloed te zitten.

Omdat het ijs wel behoorlijk deinde op de golven van het onderliggende water én ik iemand binnen 10 minuten in een wak zag vallen, vond ik het na 10 minuten wel mooi geweest en trok ik me terug op de boot. Ik had toch zeker een paar minuten op mijn €80 dure schaatsen gestaan en ik vond het mooi man.

roger1
Mooi verhaal ook dit: op deze foto zie je vriend Roger die een foto maakt van de Prinsengracht en een meisje met een rode muts. Vond hij leuk. Hij gooide de foto op twitter en daar kwam ik opeens mezelf tegen. Hè? Had me ff gegroet! BLIJKT DAT ROGER HELEMAAL NIET DOOR HAD DAT ‘IE MIJ AAN HET FOTOGRAFEREN WAS!
schaats
Deze foto kwam ik dus tegen op twitter. DUDE, hoe zie je niet dat ik dit ben?! Hahahaha! Vet jammer, we hebben elkaar dus totaal misgelopen (misgeschaatst?!) op de Prinsengracht. Maar ik had wél een vette foto 😀

We kwamen ook nog een vriend van Jan tegen, die op het ijs stond te fotograferen. En nu hebben we een vet leuek foto voor aan de muur in huis <3. (Sorry trouwens dat ik echt zo rete corny ben de laatste tijd, maar ik vind hem en ons zo leuk :D).

koen
Foto door Koen Smilde. Zo blij mee! 😀 www.koensmilde.nl

Na het schaatsen was het tijd om het weekend te vieren en dat wilden we doen met hot choco bij een leuk caféetje en dat werden biertjes in de bruine kroeg Café de Pieper. Op de hoek van de Prinsengracht. Mensen liepen in en uit op schaatsen met van die plastic units eronder en met mutsen op en ik vond het helemaal mooi. Wij twee aan de bar, het weekend kan beginnen!

Overigens begon het weekend verder helemaal niet spectaculair, want we hadden allebei zin in een avond bankhangen en deden precies dat. Netflix aan en gaan!

Zaterdag: Schaatsen in Loosdrecht en sushi maken bij Layla
Zaterdagochtend was Jan alweer vroeg uit de veren om de gracht op te gaan in z’n pak. Z’n zogenaamde kantoorkloffie. Om een video op te nemen waarin die Amerikaanse tv-presentatrice die dacht dat Nederlanders schaatsend naar hun werk gingen, gelijk te geven.

manmison
Man in pak <3
janfilm
Mét rode muts. Filmen op de gracht!

Check de video hierrrr, hij is echt rete tof geworden:

She was right! Go Dutch from ProVisie on Vimeo.

Om half 11 was Janneman weer thuis, omdat we wilde plannen voor de rest van de dag hadden. We huurden een auto (teringduur voor één dag, maar totally worth it) en reden naar de Loosdrechtse plassen. We wilden kijken of het ijs hier mooi was om te schaatsen (we hoorden er nog niet zo veel over) en vriendin Suus (die van de wintersport laatst) woont daar met haar vriend aan het water. Of ijs, beter gezegd.

We kwamen aan bij de plas en meteen was duideljik dat hier echt knetterrrrrrgoed ijs lag. WAUW! We parkeerden bij Suus voor de deur, trokken de schaatsen aan en gingen er voor. Wat VET!

loosdracht
Kijk hem gaan op de Loosdrechtse plassen!

Hier kon ik ook echt veel beter oefenen dan op die wiebelige Prinsengracht. Hier was de ruimte, het ijs was mooi, hartstikke dik, geen risico’s op wakken en in een praaaachtige omgeving. Wat was dit vet zeg.

Jan leerde me geduldig hoe ik het moest doen en hielp waar nodig. Het ging ook echt wel steeds beter. Los van het feit dat ik nog steeds niet snap hoe ik moet remmen, maar er was plek zat op deze plas om gewoon door te glijden ;-).

loos2
En deze kluns is hier dus vol in actie hè. Gaat echt goed al Leo. Lekker diep door de knietjes.

Tussen de middag streken we even neer bij Suus en Tom voor een verse groentesoep en warme chocolademelk met gezelligheid en daarna gingen we nog heel even het ijs op. Wat een onvergetelijke belevenis vond ik dit zeg. Echt machtig mooi!

soepsuus
Heerlijke groentesoep bij Suus en Tom!

In de middag reden we naar huis en rond een uur of 4 waren we thuis. Chill! Nu konden we nog even rustig aan doen, voordat we ’s avonds naar Lay gingen voor een etentje.

Ik had afgesproken met vriendinnen Lay, Mikki en Amber, maar Jasper (vriend van Lay) had zin om een etentje te geven en dus was Jan ook invited. Vet gezellig! Ik ben het helemaal niet gewend om in een relatie allemaal dingen mét elkaar te doen en vind het wel gezellig eigenlijk, haha.

Het diner was trouwens echt top. Jasper kookte de sterren van de Japanse hemel en dat was eeeeeeecht heerlijk. Als voorgerecht geweldige zelfgemaakte gyoza’s (#loveit) en als hoofdgerecht mochten we zelf sushi maken. Men, wat lekker!

lay
Een tafel vol sushi ingrediënten bij Layla en Jasper

Na nog wat wijntjes, saké (hele lekkere van de Toko) en whisky’s was het mooi geweest en gingen Jan en ik samen weer naar huis. IK WEET HET, ZO CORNY. Maar zo leuk dit!

Zondag: Uitwaaien op het strand en klussen in huis
Zondag konden we heer-lijk uitslapen. Om 12 uur gingen we weer even naar IKEA voor wat laatste dingetjes in huis en daar kwam Jan op het geniale plan om even te gaan uitwaaien op het strand. We hadden nu toch een auto tot onze beschikking, dus waarom niet?

ffie
Uitslapen op zondagochtend
ikea
Hotdogs vreten in IKEA. Awesome conclusie: bij de IKEA in Haarlem serveren ze nog wél uitjes op de hotdog. Schijnt dat ze dit niet in iedere IKEA meer doen omdat mensen er een troep van maken, hahah. Echt dé reden om niet meer naar IKEA Bijlmer te gaan, maar gewoon naar Haarlem te rijden XD

Wat. een. goed. idee. ZO heerlijk! We reden door naar Bloemendaal aan zee en wandelden daar over het strand. Waaiden even uit op een terras met een kopje thee en gingen toen weer terug naar huis.

beach
Zo sta je op het ijs, zo is het 10 graden en wandel je over het strand!
strand
Groetjes van deze happy campers

Thuis rommelden we wat aan en zo sloten we ons weekend af. Wat was het een heer-lijk weekend geweest. Mag ik er alsjeblieft nog minstens 30 van dit jaar? <3

Inmiddels is het donderdagochtend in de volgende week. Ik vind dat deze week echt compleet voorbij vliegt. Niet normaal. En man, wat kunnen dingen veranderen. Ik zit inmiddels met een ander kapsel, Jan zit in China, ik heb heel veel gehaat op iets en mezelf heel veel nieuwe kleding cadeau gedaan als compensatie en je kun t nu al wel zeggen dat dit een bewogen week is. En het is nog maar donderdag, haha. OH god, ik ben ook nog jarig deze week. Zaterdag word ik 28. Tering. Vet heftig hè?

Goed, ik ga maar gauw genieten van m’n donderdag. Voor je het weet is de week alwéér voorbij. Waaah!

Tot volgende week!

Mijn derde boek is alweer bijna uitverkocht <3
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

4 reacties op “Leonie’s week 09: schaatsen op de grachten, heel veel etentjes, vet groot in de Allerhande en waarom trainen helemaal ruk is

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *