Vega Turkse Dürum met kikkererwten en appel

OLA! Jongens; ik ben deze twee weken alleen thuis omdat m’n boyfriend in China vertoeft en ik moet zeggen: ik vind het moeilijk hoor, dat alleen voor mezelf koken. Dat had ik voor het samenwonen helemáál niet, maar nu opeens ervaar ik dat het toch echt veel leuker is om voor 2 te koken dan voor alleen mezelf.

Dit resulteert er dus ook in dat ik echt ongeveer 0% inspiratie heb voor m’n avondeten. SAAI!

Gisteravond haalde ik m’n inspiratie voor m’n avondmaal dan ook echt uit de meest random situatie ooit. Ik fietste door de stad en wist dat ik op de terugweg langs de supermarkt moest voor boodschappen, maar ik haat het om in de supermarkt te staan zonder lijstje of enig idee wat ik ga eten. Dat MOEST dus voorkomen worden. Dus ik denken, denken, denken op de fiets. Maar ik kon echt niets verzinnen waar ik zin in had. Tot…

Ik een mevrouw op straat zag en die at een appel en toen had ik zin in appel en toen in Turkse Dürüm van Knorr, want daar zit appel door. TADAA! Dit werd m’n avondmaal. En ik kon er ook nog een variatie van maken die ik nog niet eerder heb gehad, omdat ik deze weken diehard vega aan het eten ben wegens compensatie voor de afgelopen weken. Dus: geen kip, wel kikkererwten. Of dat een succes was? Lees verder!

Nodig voor één persoon*: 200gr kikkererwten – 1/2 rode paprika – 1 appel – 50ml yoghurt – 1 pak Knorr Turkse Dürüm – olijfolie – 10 cm komkommer

* op de verpakking van Knorr staat dat dit ongeveer is wat je nodig hebt voor 2 personen, maar ik eet dit echt met gemak in m’n eentje op…

Meng de marinade mix van Knorr met olijfolie en hussel de kikkererwten hier even doorheen.

Snijd de paprika en appel in kleine stukjes. Bak de kikkererwten samen met de paprika ongeveer 5minuten in een koekenpan. Voeg dan de appel toe en bak heel even mee.

Maak een prutje van stukjes komkommer met yoghurt en de saus mix van Knorr.

Verwarm de wrapjes van Knorr in de magnetron. In 30 seconden zijn die klaar. Hoppaaa!

Vul de wrapjes met komkommer-yoghurtsaus en de kikkererwten en paprika’s uit de pan. Top af met wat peterselie eventueel en klaar is je maal.

durum

Makkelijk, snel en lekker. Net zo lekker als de variant met kip? Nee. Ik vind die met kip echt véél lekkerder. Maar dit was wel gewoon echt prima te eten en ik zat nadat ik alles dus in m’n eentje op had gegeten, wel lekker de hele avond vol. Op een lekkere manier. Dus: prima maaltijd!

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *