Bloemkoolpizza met ui, geitenkaas en rucola

Hey allemaal! Afgelopen maandagavond heb ik echt super lekker gegeten. Ik wist niet zo goed waar ik zin in had die dag, maar het moest in ieder geval een maaltijd zijn vol groentes, want daar had ik behoefte aan.

En altijd op dat soort momenten, heb ik eigenlijk alleen zin in vette zooi zonder groentes. Shit! Pizza, hamburgers, tortizza’s… Mjam!

Laat dit nou een perfect moment zijn om de bloemkoolpizzabodem van Magioni eens uit te proberen. Die ligt al vrij lang in de supermarkt, maar ik heb ‘m nog nooit gegeten. Uitstekend moment dus: wel lekker een pizza eten, maar ook groentes binnenkrijgen via de bodem. Let’s pizza!

Nodig voor één persoon: 1 Magioni bloemkool pizzabodem (koelvers schap) – 6 sjalotjes – 1 eetlepel suiker – 1 eetlepel balsamicoazijn – 50ml water – 1 eetlepel pijnboompitten – een handje rucola – 2 eetlepels pastasaus – zoveel geitenkaas als je wil

Bak de bodem 5 minuten af in de oven op 180C.

Pel de sjalotten en snijdt ze in 4en. Verwarm olie in een pannetje en bak de sjalotten hier eventjes in. Voeg dan een eetlepel suiker en balsamicoazijn toe en 50ml water en doe een deksel op het pannetje. Stoof de uitjes zo gaar. Volgens het recept dat ik volgde zou dit 10 minuten duren, maar ik heb ze zeker wel 20 minuten op het vuur gehad.

Smeer de pizzabodem dan in met pastasaus en beleg met de sjalotjes. Verdeel er geitenkaas overheen en schuif de pizza 10 minuten in de oven.

Wanneer de pizza uit de oven komt drapeer je er nog wat rucola en pijnboompitten overheen. Klaar! Eet smakelijk!

Smakelijk was het ABSOLUUT. Ik vond dit echt zo zo zo lekker. Die pizzabodem is top; het smaakt gewoon echt naar een dikke pizzabodem. Wel een stuk vaster van structuur dan luchtig brood, maar dat vond ik wel lekker. Ook proef je de bloemkool er nog wel in, maar slechts in de nasmaak een hint en dat vond ik eigenlijk juist wel lekker. Terwijl ik niet per se een bloemkool-lover ben. Ook vond ik al het beleg heerlijk. Echt: verrukkelijk!

Het enige nadeel ondervond ik de volgende dag. Ik weet dat ik niet heel goed tegen uien kan en de oplettende lezer heeft gezien dat ik 6 sjalotten in m’n eentje heb opgegeten. Ooooh, dat was niet best. Ik vrees dat ik met mijn uitstoot óf heel de randstad een paar uur van gas heb voorzien óf het broeikaseffect in stroomversnelling heb doen raken. SORRY WERELD. Wel lekker gegeten tho. En vega. Há.

Ik zou het tof vinden als je me volgt op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Eén reactie op “Bloemkoolpizza met ui, geitenkaas en rucola

  • Karlijn zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Zo jammer dat ik geen oven heb. Misschien binnenkort maar eens voorstellen aan mijn zusje dat ik kook bij haar en dan dit ga maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *