Rode pasta van linzen met spinazie roomsaus

Door Elske – Oh man; wat hou ik toch van de 1 + 1 gratis acties van de appie. En dan doel ik met name op de verse pasta’s en pastasaus die je dan zo fijn kunt combineren #koopjesjager. Lekker, goedkoop, simpel en snel; alle ingrediënten voor een top-maaltje! En ziet deze rode pasta er niet super awesome uit? Precies! Benieuwd of dat lekker was? Lees dan verder!

Even een kleine toevoeging: zoals je misschien wel weet heeft de AH een ruim assortiment aan verse pasta’s en sauzen. Normaal kies ik de (volkoren) ravioli of de tortelini’s met ham (of is het spek?), maar dit keer viel mijn oog op een nieuwe variant: rode pasta! En dat leek me qua kleur alleen al superleuk met een groene saus. Verder was de smaak op dat moment onbelangrijk. In de rij bij de kassa kwam ik erachter dat ik ook nog een #healthychoice had gemaakt. En, hoewel dat vaak niet helemaal bovenaan mijn prioriteitenlijstje staat wanneer ik boodschappen doe, was ik toch best content met mijn keuze. Deze pasta is namelijk gemaakt van rode linzen. Rode pasta, gemaakt van groentes; kan niet veel mis aan gaan zou je denken. En dat ging het ook niet.

Nodig voor 2 personen: 1 bak rode linzen pasta – 1 bakje spinazie-ricotta saus met mozzarella en knoflook – halve courgette – halve paprika – 1 ui – optioneel verse basilicum & peterselie *

* Verse kruiden voegde ik alleen maar toe omdat mijn kruidentuin in een groeispurt zit. Zijn ontwikkeling was even gestopt i.v.m. de droogte maar de laatste tijd groeien mijn kruiden als kool. Dus dat is top en nu kan ik ze in allerlei gerechten toevoegen. Maar heb je ze niet in huis, dan kan je dit ook zonder de verse kruiden maken.

Begin met het maken van je groente & saus. Normaal zou je misschien eerst de pasta op het vuur zetten, maar deze pasta hoeft werkelijk maar 2 tot 3 minuten te koken. Eerst de saus dus.

Hiervoor snijd je de ui, courgette en paprika in blokjes. Doe een laagje olie in een pan en bak hierin de groentes licht aan. Als ze een klein lichtbruin kleurtje beginnen te krijgen, gooi je het potje saus erbij. Snijd of knip je kruiden boven de pan, roer goed door en klaar is je saus!

De saus kan je even laten pruttelen terwijl jij je water opzet en jij je pasta in 2 tot 3 minuten gaar kookt. Hoeveel sneller wil je het hebben? Zelfs een kant en klaar maaltijd moet langer in de magnetron. Ik bedoel maar 😉

Schep wat rode pasta op je bord en doe er goed wat groene saus bij. Ziet er leuk uit, maar beter: smaakt ook vet goed! Een lekker vegetarisch maaltje waar je best even vol van zit, top!

Btw. Nu ik dit artikel zo nalees lijkt hij vet gesponsord door de appie, maar dat is ‘ie zeker niet. Gewoon een fan van hun verse pasta’s hiero!

Wist je dat je Gewoon wat een studentje ’s avonds eet ook kunt volgen via andere kanalen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *