Zalm in bladerdeeg met witte wijnsaus, zoete aardappel puree en broccoli

Hallo daar 🙂 Vanavond heb ik echt verrukkelijk gegeten, mjaammmmm! Ik maakte zalm in bladerdeeg met een vreselijk ongezonde witte wijnsaus, puree van zoete aardappel en broccoli.

Je vouwt een stuk zalmfilet in twee bladen bladerdeeg en doet dit 25 minuten op 180C in de oven. Ondertussen schil en kook je de zoete aardappel. De wittewijn saus maak je volgens dit recept (ik vond het best moeilijk en heb op ‘t laatst nog maizena gebruikt om te binden + ik had het pannetje op ‘t laatst te lang op het vuur, waardoor de boter is gesmolten, zoals je op de foto ziet)). De laatste vijf minuutjes kook je de broccoli en als de aardappels gaar zijn pureer je ze met een vork. En dan is het klaar!

Het is heel lekker maar wel HEEL machtig, dus je hoeft niet super veel te koken…

Dat was ‘t weer. Morgenavond ga ik uit eten, dus geen blogje online, maar hou Facebook in de gaten!

Byebye

Eén reactie op “Zalm in bladerdeeg met witte wijnsaus, zoete aardappel puree en broccoli

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *