Leo’s week 1 & 2: weer aan het werk, geweldige brunch, bureaucratie, netwerken, Onefit en meer!

Goeeeedemorgen goed volk! Jaaa het is weer tijd voor Leo’s week! Natuurlijk ga ik je ook in 2019 bijpraten over hoe mijn weken verlopen. Ik verkeer momenteel nog een beetje in de stilte voor de storm (#uitslapenvoorhetleven), maar er gaan dit jaar een aantal toffe gebeurtenissen voorbij komen (verhuizen, reisjes, baby’s, woehoe) en daar neem ik je natuurlijk weer met alle liefde in mee.

Ik begin dit jaar met een dagboek van mijn afgelopen twee weken, of beter gezegd: mijn januari tot nu toe. En ik vertel je: man, wat is het lekker rustig! Ik heb ultra lang vakantie gehad, tot 7 januari en sinds dien is het eigenlijk nog niet bijster druk. Maar dat is vaak zo in januari in mijn vakgebied, dus ik geniet er maar gewoon intens van.

Vandaag praat ik je bij over een geweldige brunch, de vakantiebeurs, de parkettour, rijangst, een nieuwe categorie op mijn blog en meer! Zin in? Pak er een kopje thee bij (laten we het jaar goed beginnen :P) en lezen maar! Ik ga je gewoon chronologisch meenemen door mijn weken. Met een aantal pittig saaie dagen, maar uitslapen is ook een vak. Toch? ;-).

Woensdag 2 januari: werken bij Kanarieclub
Dit is de dag dat ik onofficieel weer begon met werken na 2,5 week vakantie. Ik had zin om weer aan de slag te gaan en voelde een beetje onrust in m’n lijf door een ontplofte mailbox. Maar hey; wat wil je; als je 2,5 week niet je mail bijhoudt; dan ligt er nou eenmaal een stapel op je te wachten.

Kon ik niet mee omgaan, dus ik startte m’n jaar lekker en werkte al mijn mail weg, lekker in een cafeetje. NICE. Haha!

IMG_4096
De eerste tosti van 2019 was een prima tosti 😀

Ook checkte ik op 2 januari de wachtlijst van de parkeervergunning. Jan en ik stonden op plek 24 toen we begin december de aanvraag deden en waren in de tussentijd gezakt naar plek 29 en later 32. Dit ging niet top, maar op 2 januari opende ik de website waar je dit kunt checken en was er opeens ‘geen resultaat gevonden’. NEE, dit betekent toch niet dat er iets fout is gegaan en we nog langer moeten wachten?!

Ik bellen. Wat denk je? “Ja mevrouw, u staat niet meer op de wachtlijst. Dat zal waarschijnlijk betekenen dat er een dezer dagen een brief bij u wordt bezorgd dat u van de lijst af bent en een vergunning hebt”. OH MY GOD! Dit is ZO’N fantastisch begin van het nieuwe jaar. I love 2 januari!

Donderdag 3 januari: Administratie
Een behoorlijk saaie klus om het jaar mee te beginnen was mijn administratie. Maar ik moest ‘m 5 januari inleveren bij mijn boekhouder, dus let’s do this. Ik ben er de hele dag mee bezig geweest, maar had aan het einde wel mooie cijfers. Trots! 😀 Hard werken betaalt zich uit, jeej 🙂

IMG_4119

Om het leven te vieren bracht ik een bezoekje aan de toko op de Kinkerstraat om flink wat dumplings e.d. in te slaan. Jan en ik hadden ‘s avonds een TOP maal 😀

IMG_4124

Vrijdag 4 januari: Niksen <3
Vandaag ging ik voor het eerst weer sporten! Ik volgde via Onefit een lesje Hammock Play (spelen in een hangmat/ van die doeken) en dat was vet leuk. Maar ik vond het ook niet echt héél erg een sportklasje, dus ik denk niet dat ik het vaker ga doen. Ik vind Aerial Yoga, wat hier veel op lijkt, zelf toch fijner.

Overdag voerde ik verder geen ruk uit en ‘s avonds haalde ik Jan op bij Philips (waar hij werkt) en gingen we samen uit eten bij L’Osteria. Lekker pizza’s eten en op tijd weer naar huis om met The Voice op de bank te ploffen. Heerlijk 😀

IMG_4165

Zaterdag 5 januari: Amsterdam Light Festival
Op zaterdag spraken we af met de familie van Jan voor een boottour over de Amsterdamse grachten, om het Amsterdam Light Festival te bekijken. Dit was toch echt wel mooi vanaf het water, hoewel je het niet altijd even goed ziet. Maar toch leuk om te doen. (Hoewel mijn pds en ik totaal in paniek waren toen bleek dat er geen toilet op de boot aanwezig was, maar dat ter zijde).

‘s Avonds aten we een hapje in het hotel waar de man van het zusje van Jan werkt en dat was ook echt een heel fijn diner. ZO lekker gegeten <3.

IMG_4172
Dit was zoooo’n lekker stuk vlees met een heerlijke saus

Zondag 6 januari: Geweldig brunchen
Onze zondag begon echt fantastisch. We waren uitgenodigd om te komen brunchen bij Persijn in Amsterdam Oost en dit was echt zo fantastisch. Ik ben helemaal fan van dit concept. Je kunt hier voor €29 onbeperkt brunchen tussen 12-15u. Zoveel eten en drinken (alcoholvrij) als je wil en dat was echt zo leuk (en betaalbaar)!

FullSizeRender 2

We aten allebei drie gerechtjes en dat was echt heerlijk. Erbij dronk ik een virgin bloody mary die echt verrukkelijk was. En voor -ik geloof €45?- kon je kiezen voor een brunch mét alcohol. Echt zó’n goed concept en nog best wel betaalbaar. Ook voor kids hebben ze een brunch van €10. Super chill toch. En het interieur waarin we zaten was ook nog eens echt geweldig. Ik ben echt fan!

IMG_4188

IMG_4202

IMG_4176
Verliefd geworden op deze stoeltjes, maar ze blijken €900 te kosten. WAT EEN GRAP. Welke idioot betaalt er €900 voor een eetkamerstoel?!

Het allerlekkerst vond ik de pannenkoekjes en het gepocheerde eitje. Aanrader!

IMG_4194

‘s Middags gingen Jan en ik lekker wandelen op Zuid Kennemerland en ook dat was heurlijk. Wat een lekkere zondag!

IMG_4210

Maandag 7 januari: Ik haat bureaucratie
Op maandag begon het normale leven weer. Ik begon m’n dag met pilates en ging daarna lekker rustig aan het werk. Ik ontving eindelijk de brief dat de parkeervergunning rond was en hoefde dan alleen nog naar het gemeentehuis om ‘m te activeren.

IMG_4228

‘s Avonds hebben Jan en ik een uur zitten wachten bij het gemeentehuis, om vervolgens toch te horen te krijgen dat de papieren nog niet in orde zijn. Nóg langer wachten, grrrrr.

Dinsdag 8 januari: Een nieuwe rubriek!
Op dinsdag lanceerden Elske en ik een nieuwe rubriek op mijn blog, namelijk: Kant & klaar! In deze rubriek gaan we iedere week een kant- en klaarmaaltijd recenseren op basis van smaak en prijs. In November ontstond dit idee en sinds dien zijn we er mee bezig en de eerste reacties dinsdag waren ZO leuk dat ik (en Elske) er helemaal blij van word. Woehoe! 😀

Verder was dinsdag een leuke werkdag met een telefoonmeeting, een paar blogs en that’s it. Lekker rustig beginnen dus.

Woensdag 9 januari: Netwerken op de Vakantiebeurs
Op woensdag reisde ik af naar Utrecht voor de Vakantiebeurs Vakdag. Dit is altijd een dag voordat de vakantiebeurs van start gaat en hier worden dan alleen mensen uit het vakgebied voor uitgenodigd. Ik bezocht hier een paar presentaties en kletste met een aantal bestemmingen waar ik nog wel eens naartoe wil. Vooral met Sri Lanka had ik een heel leuk gesprek <3. Oh en ik kocht vandaag een stukje regenwoud. Ik wilde altijd al iets doen aan m’n CO2-compensatie ivm het vele vliegen van de afgelopen jaren en kon niet echt iets vinden wat me aansprak. Maar ik ben echt GEK op bomen (haha lach me niet uit, maar het is echt zo) en wilde al een tijdje graag een stukje bos kopen. En nu liep ik er op de Vakantiebeurs zo tegenaan en heb ik een stukje regenwoud op Costa Rica geadopteerd. Love it! Nu hopen dat ik het een keertje kan bezoeken:D.

IMG_4297
Let’s go!

Na een hele dag netwerken was ik kapot en dook ik lekker op de bank met Laura H. Ik ben helemaal verslaafd aan dit boek over ‘het kalifaatmeisje’. Het is ZO interessant. Echt een aanrader!

IMG_4304

Donderdag 10 januari: Vriendinnenliefde <3
Donderdag was een beetje een rare dag omdat er iets gebeurde in privé sferen van een vriendin en dat gooide de hele dag een beetje in de soep, maar ik probeerde nog wat te werken en ik had mooie plannen ‘s avonds. Omdat de schoonmaker bij ons thuis kwam moest ik van 17-20 even een werkplek buiten de deur zoeken en zo eindigde ik bij Bar Tack. Mijn favoriete werkplek. Bovendien ging ik er lekker met mezelf uiteten en kon ik in alle rust op een chesterfield verder lezen in Laura H. Vet heerlijk.

IMG_4333
Super lekkere geitenkaassalade met peer en walnoten

Daarna had ik met Laura (vriendin, haha verwarrend dit) afgesproken bij de sauna om lekker ff bij te kletsen. Via Onefit kun je gratis naar de sauna dus dit is echt i-de-aal. Loved it! En zo werd de dag echt een hele fijne dag.

IMG_4337
Vet lekkere sauna dit

Vrijdag 11 januari: Ik heb een lijf van een 80-jarige
Op vrijdag startte ik de dag wederom sportief, met een lesje personal fitness dit keer. Oók gewoon via Onefit. Ik kreeg een persoonlijke coach toegewezen in een fitnesschool en hij begeleidde me een uur lang met oefeningen.

IMG_4142
Oké let’s do this!

Nu heb ik vorig jaar een half jaar lang personal training gehad, dus ik dacht dat het nog wel oké was met mijn spiertjes, maar OH MIJN GOD. Na 30 squats had ik echt complete kramp in m’n hamstrings hahah, echt zo zielig. En zo ben ik een uur lang afgemat. Met echt pussy-oefeningen, hahaha. Maar jongens; het is dinsdagmiddag als ik dit typ en mijn spierpijn is nog niet over. Dat is echt niet normaal. Ik heb het lijf van een 80-jarige. HELP. En ik haat het om er iets aan te doen, hahaha. Wat een toestand. Goed, ik kijk in ieder geval nog even of ik deze week weer ga…. 😉

IMG_4345
Dit ben ik na het sporten HAHA

Op vrijdag ben ik dan voor de derde keer naar de gemeente geweest om de parkeervergunning rond te maken en ook dit keer was er iets niet in orde met de papieren. Niet echt mijn schuld, maar vooral de schuld van bureaucratie en weinig communicatie vanuit de gemeente. Mijn god. Gelukkig had ik een hele aardige baliemedewerker die me wilde helpen en uiteindelijk (na weer een uur) is het gelukt jongens; de parkeervergunning is rond! Dit betekent dat we niet meer naar een schimmig weggetje diep in Amsterdam West hoeven te rijden en daar wachten op een gratis parkeerplek, maar onze champagne-mobiel gewoon voor de deur kunnen parkeren <3. LOVE IT!

IMG_4401
Ik maakte weer eens stoofvlees, naar het recept van mijn vader

Zaterdag 12 januari: Op Parkettour
Op zaterdag gingen Jan en ik op parkettour door Nederland. We scheurden in onze Ford Ka+ naar Vriezenveen voor de Bebo. Dit is een parketzaak waar ik goede verhalen over hoorde (wat prijs betreft), maar uiteindelijk vonden wij hier niet onze vloer. En dus reden we weer 1,5 uur terug (haha) naar Amsterdam om vervolgens daar toch ons droom-parket te scoren :D. Woehoe! Ik ga hier nog over schrijven op mijn blog :). Want jaja; ik ga schrijven over alles wat komt kijken bij de verhuizing, ons nieuwe interieur, etc. Lees hier!

IMG_4407 2
Dit wordt ‘m!

Zaterdag waren we om een uurtje of 5 weer thuis en vertrok ik bijna direct voor een awesome etentje met vriendinnen. Bij Viv thuis vierde we het nieuwe jaar met een borrel, hapjes en vriendinnen. Super fijn <3. Ik had hier echt al de hele week naar uitgekeken en het was zo leuk! 😀

Zondag 13 januari: Het hele land door
Op zondag moest ik vroeg uit de veren voor een ritje naar Groningen samen met vriendinnetjes. We gingen vanwege de eerdere gebeurtenis deze week even liefdevol samenzijn en dat waren we. En het was heel fijn <3. Verdrietig, maar fijn.

Zondagavond was ik helemaal gesloopt en plofte ik samen met Jan, die een halve marathon over het strand had gerend in een toptijd, op de bank. We zouden ‘s avonds nog naar het concert van Jeremy Loops in Paradiso waar ik echt HEEL erg naar uit had gekeken, maar we waren kapot. Wij gingen nergens meer. Ja; op en neer naar de koekjeskast tijdens Heel Holland Bakt, maar that’s it. Super jammer dat we Jeremy hebben gemist, maar echt beter om ff thuis te blijven.

IMG_4433
En we sloten onze zondag fantastisch af met thuisbezorgd-burgers <3. DIKKE UNIT!

Zo en dat waren mijn eerste weken van januari! Genoeg gedaan, maar ook echt véél uitgeslapen hoor, haha. En veel gelezen; oooh wat is dat boek van Laura H. spannend.

Deze week ben ik ook weer lekker aan het werk én aan het chillen. Ik heb een paar belangrijke afspraken en een filmdag, maar verder ook gewoon lekker veel vrije tijd, maar dat bevalt me uitstekend.

Volgende week praat ik je bij over mijn week, die tot nu toe in het teken staat van een geweldige film, een vervelende samenwerking, toffe etentjes en wie weet wat nog meer.. 😀 Tot dan!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

PS: Wist je dat ik drie boeken schreef?

Eén reactie op “Leo’s week 1 & 2: weer aan het werk, geweldige brunch, bureaucratie, netwerken, Onefit en meer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *