Vegan pastasaus van avocado, spinazie en gember

Hoi hoi! Het is januari en ik vind het een dure maand. Dat wil zeggen; december was duur en dat voel je echt goed in januari en dus ben ik een beetje ‘op de kleintjes aan het letten’ en aan het besparen waar dat lukt. Wat er vaak in resulteert dat ik heel ontevreden ben over mijn avondeten (want veel kliekjes opmaken ipv eten waar ik zin in heb) en dat resulteert er dan weer in dat ik al het geld dat ik heb bespaard met goedkope maaltijden, in één keer uitgeef aan een sushi-bestelling omdat ik ZIN HEB IN ETEN WAAR IK ZIN IN HEB.

Werkt nooit, maar goed. Ik zit toch weer midden in dit patroon en dus at ik gister iets van dingen die ik nog in huis had. Niet een hele bevredigende maaltijd, maar wel prima. Maar voor prima sta ik niet op deze aarde. Maar goed. In het kader van kliekjes-maand… Let’s pasta!

Nodig voor twee personen: 1 avocado – 2 handen spinazie – 1 teen knoflook – beetje nootmuskaat – beetje gemberpoeder* – peper & zout en pasta

*gemberpoeder vind je gewoon bij de kruidenpotjes. Ik ontdekte dit laatst en ben echt FAN!! Love it!

Als je bij het kiezen van de pasta oplet dat de pasta geen ei bevat, dan is deze maaltijd ook nog een vegan. Hoppa, goed begin van het nieuwe jaar! (Ik kookte met kliekjes en had nog eierpasta in huis, dus heb dat gewoon gebruikt, maar jij kan dus anders doen ;-)).

Kook de pasta in 8 minuten gaar.

Snijd de avocado in plakjes. Verhit wat olie in een pan en bak de spinazie hierin totdat het geslonken is. Voeg een uitgeperste teen knoflook toe en roer er even doorheen. Schuif de spinazie in de pan ff aan de kant en bak dan de avocado in een laagje olie ook in de pan. Gewoon een paar minuutjes en af en toe even keren. Roer dan de avocado door de spinazie en voeg wat kookvocht van de pasta toe. Dit mag best wel wat zijn, want als je de pan op hoog vuur hebt staan, verdampt ook heel veel vocht weer.

Haal de saus vervolgens uit de pan en pureer nog even met de staafmixer (in een andere kom/maatbeker) tot echt een gladde groene saus. Die kun je nog verdunnen met wat extra pasta-kookvocht. En je brengt de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en gemberpoeder. Vet lekker! Serveer de saus over de pasta en klaar is je maal. Eet smakelijk!

Ik heb m’n bord leeg gegeten en vond het lekker: romig, smakelijk en ook we betrekkelijk saai. Ik ga het in ieder geval niet nog een keer eten, maar mocht je echt compleet verlegen zitten om vegan-recepten, dan is dit een prima recept. Ik vond het alleen gewoon ietwat saai en ga het dus niet nog eens eten. Maar leuk de boel een beetje op met wat gebakken champignons en vegan kaas (edelgistvlokken) en je komt al een heel eind denk ik 😀

Vinden jullie het interessant als ik zo nu en dan een veganistisch recept deel? Ben benieuwd!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

PS: Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *