6 toppers met kip

Door Elske– Joehoe allemaal! Zing dit volgende even met mij mee:  ‘Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kip!’. Wie kent de reclame niet? En ze (ik heb geen idee wie deze reclame gemaakt heeft) hebben gelijk; kip is een heel veelzijdig stukje vlees. Het past bij rijst, pasta, bami, nasi, door een quiche of in wraps. Dus, voor de echte kip-lovers onder ons; vandaag zes recepten waarin kip de hoofdrol speelt. Oh, en wat mama Elske jullie graag nog even mee wil geven voordat het feest losbarst: als het even kan, koop dan biologische kip. Want van zo’n plofkip wordt niemand vrolijk (Google maar eens). Of kies eens voor vega ‘kip’. Super lekker! Hieronder wat inspiratie om eens te variëren met kip 🙂

1. Kip Teriyaki wraps, coleslaw en komkommer
Ooit wel eens kippendijen gebruikt in plaats van gewone kip? Vette aanrader! Woordgrapje want ze zijn inderdaad wat vetter dan de gewone kipfilet en dát maakt ze juist zo lekker. Probeer dit recept eens en geloof mij, je wilt niet meer anders dan kipdijen in je (Aziatische) gerechten.

Zachte wraps met kip teriyaki, coleslaw en komkommer!
Zachte wraps met kip teriyaki, coleslaw en komkommer!

2. Bami met vegetarische kipstukjes, eieren en satésaus
Bami zoals een bami hoort te zijn. Met een eitje (of twee) on the side en lekker veel satésaus. Deze bami is heerlijk en mét vega kipstukjes! Dus heb je mega veel bami cravings maar is het vega maandag? Of eet je liever gewoon vegetarisch? Dan is dit hét recept!

Super chille vegetarische bami!
Super chille vegetarische bami!

3. Hartige taart met kip, champignons en prei
Keertje wat anders met kip proberen? Verwerk het dan eens in een quiche of hartige taart. Zit hier verschil tussen behalve de benaming? Is hartstikke lekker en bovendien; vult goed! Deze met prei en champignons is makkelijk en heb je vrij vlot op tafel staan.

Quiche met kip, prei en champignons. Of hartige taart. Mag ook :)
Quiche met kip, prei en champignons. Of hartige taart. Mag ook 🙂

4. Vega shoarma van kip op Turks brood
Ooit wel eens de vegetarische ‘kipstuckjes’ van de Vegetarische Slager geproefd? Zo niet; jongens (en meisjes) ga dit doen. Ze zijn echt amazeballs en dan is mijn enthousiasme nog zacht uitgedrukt. Ik meen het. En als je er dan dit broodje ‘shoarma’ mee weet te fabriceren is het helemaal geweldig. Jij gaat zó lekker eten vanavond.

Sceptisch over vleesvervangers? Probeer dit awesome broodje shoarma!
Sceptisch over vleesvervangers? Probeer dit awesome broodje shoarma!

5. Zelfgemaakte kip kerrie
Als er één recept is wat veel wordt klaargemaakt door Leo dan is het kip kerrie. Als ze zichzelf niet had bekroond tot tosti-koningin van Nederland, had ik haar graag willen benoemen tot kip-kerrie-koningig van Nederland. Of misschien kan beide wel? Anyway, uit al de kip kerrie recepten heb ik deze gekozen. Een recept voor basic kip kerrie, maar vergis je niet! Het draait om de basis en deze basis is GOED kan ik je vertellen. Je wilt niet meer anders, echt niet 🙂 .

HET schoolvoorbeeld van een goeie kip kerrie is dit. Man wat heerlijk.
HET schoolvoorbeeld van een goeie kip kerrie is dit. Man wat heerlijk.

6. Leonie’s Kipflapje
Mensen, wie herinnerd zich het moment nog dat Leonie’s kipflapje te koop was bij de AH To Go? Het mag dan enige tijd geleden zijn, maar daarom hoeft dit recept (waarop het kipflapje gebaseerd is) niet minder geroemd te worden. Het is namelijk goddelijk en als je dat nog niet weet, is het bijna je plicht om dit recept na te maken en hier achter te komen.

Kip in bladerdeeg is awesome; gewoon lekker met gebakken aardappeltjes en sla. Beste AVG ooit!
Kip in bladerdeeg is awesome; gewoon lekker met gebakken aardappeltjes en sla. Beste AVG ooit!

Nou, dat was hem hoor. Ik had nog wel even door kunnen gaan. Zo staat er nog een super awesome recept voor vegan kip kerrie op, of voor een fijne schrans-avond met kipkluifjes.. Lastig kiezen hoor.

Wat is jouw favoriete recept met kip? Eet je bijvoorbeeld iedere week risotto met kip? Laat het weten in de comments, leuk!

Wist je dat het voornemen van 2018 iedere dag een tosti eten uit Leo’s tosti-boek is?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “6 toppers met kip

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *