Bladerdeegpakketjes met feta, spinazie en walnoten (Börek)

Joehoeee! Wie o wie is er gek op bladerdeeg? MIO! Maar ik eet het eigenlijk best weinig de laatste tijd. Terwijl het zo lekker is!

Gisteravond maakte ik echt een gruwelijk heerlijk hapje van bladerdeeg en ik deel vandaag dus met liefde dit recept met je. Ik had gewoon random bedacht dat ik bladerdeeg ging vullen met spinazie, feta en walnoten en toen Jan thuis kwam zei hij “Ooooh je hebt Börek gemaakt?”. Blijkt dit dus een bestaand ding te zijn. Awesome; en ik maar dat wiel opnieuw uitvinden… 😉

Goed. Dit recept is tof want je hebt maar 5 ingrediënten nodig en het is heerlijk. Klaar voor een bladerdeeghapje-spinazieflapje? Let’s Börek!

Nodig voor 2 personen (prima portie, maar wel een beetje gaar om dit alléén als avondeten te eten, maar het is wel vullend. Leuker is dit voor lunch of als hapje, maar dan is het weer een vrij grote hoeveelheid. Dus; zoek maar uit wat je er mee doet, maar eet het ;-)): 6 plakjes bladerdeeg – 3 handen spinazie – 2 eetlepels walnoten – 3 eetlepels feta (liefst zonder olie) – beetje paneermeel – zout & peper & eventueel een ei om de boel af te strijken (maar voor de smaak doet het ei niks)

Bak de spinazie in de pan in een scheutje olie totdat de spinazie geslonken is. Leg de spinazie dan even apart op een snijplank en hak het fijn. Doe dit in een kom.

Hak ook de walnoten en de feta fijn en voeg bij de spinazie. Schep alles door elkaar en breng het geheel op smaak met peper en zout. Strooi er ook een beetje paneermeel doorheen, zodat de boel wat droger wordt. De spinazie is natuurlijk vochtig (ook van het bakken) en je wil niet een te vochtige substantie in het bladerdeeg stoppen, want dan wordt alles sompig. Is niezo awesome. Dus: paneermeel is de oplossing!

Laat in de tussentijd de velletjes bladerdeeg ontdooien en beleg ze dan met ongeveer een eetlepel (of anderhalve) van de vulling. Vouw de bladerdeegpakketjes dicht, plak ze goed dicht aan de randen (gewoon het deeg goed op elkaar plakken) en strijk eventueel af met een beetje ei. Je kunt er ook nog wat grof zout overheen strooien.

Bak de pakketjes vervolgens 20 minuten af in de oven (180) en klaar is je maal. Eet smakelijk!

flapjes2

Ik vond het echt SUPER lekker en heel vullend. Echt een heel leuk gerechtje om eens te maken. Ennnn vega! En dat is leuk <3. Dus! Zet dit jezelf en je vrienden/familie/loved ones zeker een keertje voor. Enjoy!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

PS: Wist je dat ik drie boeken schreef?

8 reacties op “Bladerdeegpakketjes met feta, spinazie en walnoten (Börek)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *