Stamppot snijbonen met HEMA-worst

Hallo leuke mensen ūüôā Wat is het fantastisch weer buiten h√®? Het lijkt of de winter eindelijk ons landje heeft bereikt met een FANTASTISCH zonnetje en #teringkou, I love it!

Bij dit weer horen een paar maaltijden… Ik zeg:¬†snert (heb ik nog nooit gehad)of stamppot. En dat laatste heb ik klaargemaakt en het recept deel ik vandaag met je. Je moet alleen wel ff een flinke winterjas aantrekken, want we gaan een ommetje maken. Naar de… HEMA! Ja ja, ik maakte namelijk stamppot snijbonen met de enige echt HEMA-worst. Want die is gewoon echt heel heel heel erg lekker en absoluut het omfietsen waard. Ja: ook in deze kou.

Nodig voor twee personen: 1 HEMA-worst – 1 zakje MAGGI aardappelpuree (alleen water toevoegen) – 300gr snijbonen – zakje jus – klontje boter – eventueel nootmuskaat

De worst kook je in 20 minuten gaar. Ik had geen idee dat dit moest, maar het is simpel dus prima. In 10 minuten kookte ik ook de snijboontjes gaar. Ik mengde vervolgens de inhoud van het zakje MAGGI aardappelpuree met wat kokend water (zie verhoudingen op de verpakking) en zo werd dat puree. Dat mengde ik met de snijbonen en ik bracht het op smaak met peper (witte peper of nootmuskaat zijn hier echt awesome).

Vervolgens laat je een klontje boter smelten in een steelpannetje en voeg je de inhoud van het zakje jus met wat koud water toe. Klop dit door elkaar en laat warm worden en indikken op middelhoog vuur. Klaar! Worst erbij en gaan <3

ookworst

Jaaa mensen, dit was ZO lekker. Deze stamppot is super simpel en echt fantastisch van smaak als je het mij vraagt. En de HEMA-worst is van zichzelf al geweldig, dus alles bij elkaar heb ik echt heel erg lekker gegeten. Gotta love de winter! (Maar ja: ik heb ook al lentekriebels te pakken hoor, don’t worry).

Ga je het klaarmaken? LEKKER. Eet smakelijk!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

PS: Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *