Gegrilde pompoen met burrata en pittige salsa, met sla en groentes

Hoi hoi! Dit weekend heb ik een beetje veel vlees gegeten en dat compenseer ik dan graag met een lekkere maaltijd met alleen groentes. En oh oh oh, wat heb ik een lekker gerecht gemaakt. Het is… een bord vol, een bord vol lekkers, een bord vol groentes, een bord vol smaak en het is echt awesome. Ik maakte gegrilde pompoen uit de oven met een lekker olie-kruiden-knoflook-prutje (salsa) en burrata en erbij maakte ik aardappeltjes en groentes uit de Airfryer én een salade. Joe: dit is heerlijk. Topidee voor vegamaandag als je het mij vraagt. Ik zeg alvast: EET SMAKELIJK! En let’s pompoen:

Nodig voor 2 personen: 400gr Biologische pompoenstukjes* – beetje cayennepeper – olijfolie – 1 bol burrata** – 1/2 zak ovengroentes – handje sla – 2 eetlepels pompoenpitten

Voor de salsa/dressing: 1 rode peper – scheut olijfolie – 2 eetlepels venkelzaad – 2 teentjes  knoflook – 1 theelepel grof zeezout – 8 takjes verse rozemarijn 

*die bilogische zijn veel lekkerder dan de normale pompoenstukjes.
** je hebt niet alle burrata nodig

Ennnn verder heb je een vijzel nodig om het prutje hierboven fijn te malen…

Aan de slag! Verdeel de pompoenstukjes over een bakplaat (met bakpapier is wel zo handig) en strooi er een klein beetje cayennepeper over. Giet er een beetje olijfolie over, hussel door elkaar en bak deze jongens 30 minuten op 180C in de oven.

De ovengroentes maakte ik in 10 minuten gaar in de Airfryer met een scheutje olijfolie over de groentes (op 200C), maar zou je ook in de oven kunnen doen. Ik denk ongeveer even lang als de pompoenstukjes, maar weet het niet zeker.

Ernaast maakte ik een salade van random sla (in mijn geval rucola en veldsla) met een beetje olijfolie en pompoenpitten.

Dan maak je een salsa van olijfolie met een fijngesneden rood pepertje (zaadjes verwijderen!), een uitgeperste teen knoflook, de gemalen venkelzaad, zout en fijn gesneden rozemarijn. Dit wordt gewoon een beetje een robuust prutje, maar echt SUPER smaakvol dus dat is awesome. Je mag er best een lekkere scheut olijfolie doorheen doen, want het is een soort dressing.

Zodra de pompoenstukjes gaar zijn haal je ze uit de oven en je topt ze af met wat burrata en je zelfgemaakte salsa. Serveer naast de ovengroentes en de salade en eet smakelijk!

groente2

Zo, dat was LEKKER. Echt onwijsssss heerlijk. Super vullend, super smaakvol en absoluut voor herhaling vatbaar. Topmaal. Je moet het een keer klaarmaken. Afgesproken? 😀

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

PS: Wist je dat ik drie boeken schreef?

Eén reactie op “Gegrilde pompoen met burrata en pittige salsa, met sla en groentes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *