Salade met vega kipschnitzel, groentes en zelfgemaakte honing mosterd dressing

Hey you! In de familie-app met mijn gezin delen we best wel vaak wat we ‘s avonds eten (niet alleen Jan en ik, maar ook mijn ouders of mijn zus en zwager haha, ik heb het niet van een vreemde) en gisteravond kwam er een fotootje langs van echt knetter lekkere kipschnitzels. En toen had ik zin in kipschnitzels. Maar! Het is vandaag #vegamaandag en dus koos ik voor de vegetarische variant, die vaak heel erg prima is.

Ik maakte er rond lunchtijd een lekkere salade mee en deel het recept met liefde met je. Vooral vet was de zelfgemaakte honing mosterd dressing. Wat je echt super makkelijk zelf kunt maken. Kijk maar!

Nodig voor één persoon: zak sla – 1 vega kipschnitzel* – 10 cm courgette – een handje snijbonen – beetje Parmezaanse kaas – 1 el mayonaise – 1 theelepel mosterd – een kneepje honing

* ik koos voor de krokante schnitzel van Vegafit maar vond die niet SUPER lekker. Er zijn lekkerdere schnitzels, maar die zijn dan iets minder krokant belegd. Ik had zin in van die dikke vlokken als krokant randje en dat had die van Vegafit toevallig.

Ik heb de vega schnitzel gaar gemaakt in de Airfryer (5 minuutjes op 200C). Ondertussen kook je de snijbonen in een paar minuutjes gaar. Doe de sla in een kom. Snijd de rauwe courgette in kleine blokjes en doe bij de sla. Maak zelf je honing-mosterddressing door de mayo, honing en mosterd met elkaar te mengen verdun eventueel met een heel klein beetje water en roer goed door elkaar. Giet de dressing over de salade. Doe ook de boontjes (afgegoten en even afgespoeld met koud water zodat ze niet zo warm zijn) door de salade en hussel alles door elkaar.

Serveer de vega kipschnitzel on top in reepjes gesneden. Oh en top af met parmezaanse kaas. KLAAR!

la

Dit is echt een awesome salade voor lunch. Hij haalt het niet bij de GEWELDIGE salade met schnitzel die ik eerder een keer maakte, maar het was echt wel een lekkere lunch hoor. Mjam!

Lijkt het je lekker?

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

PS: Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *