Vegan kip kerrie

Goedemiddag goed volk! Tijdens mijn vakantie in december heb ik een paar heerlijke receptjes klaargemaakt, die ik in de komende weken met jullie ga delen. Zo maakte ik onder andere een veganistische variant van rijst met kip kerrie (heurlijk) en toen ik op insta stories vroeg wie er allemaal geรฏnteresseerd waren in het recept kreeg ik maar liefst 1400 mensenย eenย ‘JA IK WIL HET RECEPT’. Bij deze ๐Ÿ˜‰

Wist je dat de vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische slager, 100% plantaardig zijn? Daar kwam ik onlangs achter en toen bedacht ik dat je daar dus pri-ma een veganistische variant van rijst met kip kerrie kunt maken. Aan de slag!

Nodig voor twee personen: 1 bakje Vegetarische kipstuckjes van de Vegetarische slager – een blokje verse gember van ongeveer 2×2 cm – 1/2 limoen – 2 eetlepels kerriepoeder – 250ml kokosmelk – 1/2 aubergine – 1 uitje – 2 handen spinazie – 2 kopjes rijst

Snijd de aubergine en ui in kleine stukjes. Bak het uitje glazig in een pan met kokosolie. Voeg na een paar minuten de blokjes aubergine toe. Bak dit 2 minuten op hoog vuur en voeg dan twee eetlepels kerriepoeder er aan toe. Roer het door elkaar, voeg de vegetarische kipstuckjes toe en blijf dit lekker bakken op middel-hoog vuur.

Kook in de tussentijd de rijst in 8 minuten gaar.

Zodra de nep kipstuckjes er een beetje gegrild uit gaan zien, voeg je de kokosmelk toe aan de pan. Beetje bij beetje en laat dit lekker inkoken tot een smaakvol sausje. Voeg ook de gember toe (geraspt) en eventueel wat zout en peper. Zodra de saus er een soort van klaar uitziet, leg je de spinazie er bovenop en laat je die ook nog even slinken, om ‘m vervolgens er doorheen te roeren.

Je kunt de saus lekker op smaak brengen door extra kerriepoeder of zout toe te voegen, of nog wat gember of kokosmelk. Op het einde voeg je wat limoensap toe om het geheel lekker fris te maken. Maar niet te veel, want dan wordt het zurig.

Serveer de rijst met de saus van nepkip met kokosmelk, gember, limoen, spinazie, aubergine en kerrie. En eet smakelijk!

kerrie

Een sรบper lekker recept waarbij je รฉn geen vlees mist รฉn heel erg lekker en 100% plantaardig eet. Is dat belangrijk? Ja. Niet iedere dag, maar zo nu en dan is het echt geen gek idee om dat te doen.

Heb je zin om het uit te proberen? Laat hieronder weten wat je er van vond! ๐Ÿ˜€

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTIโ€™S enย de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost โ‚ฌ14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of viaย Bol.com.

Bestel hier mijnย eersteย ofย tweedeย boek.

Hรฉ, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden viaย INSTAGRAM,ย YOUTUBEย ofย FACEBOOK?

14 reacties op “Vegan kip kerrie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *