Parmesan fries met truffel <3

Joehoe! Het is al een paar dagen 2018 en dat betekent: hoog tijd om je goede voornemens over boord te gooien! En dan wel écht goed. Met deze parmesan fries met truffel <3. Zei iemand afvallen? Ik hoor je niet door het gekauw op m’n knapperige frietjes met teringlekkere kaas en sappige truffelolie én truffelmayonaise.

Nodig voor één persoon: een flinke hand minifrietjes van appie – een blok parmigiano reggiano – truffelolie van appie – Jean Bâton truffeldressingfleur de sel zout – een mintgroene airfryer (omdat mintgroen awesome is)

Doe de frietjes in de airfryer en maak ze in ongeveer 15 minuten op 200C knapperig. Lekker man.

Rasp er dan wat parmezaanse kaas over (hoe meer, hoe beter), druppel er wat truffel olijfolie van appie over en top af met subtiel nog wat truffelmayonaise. Beetje grof zout erover (fleur de sel is echt de allerrrrrlekkerste) en klaar is je wereldmaal.

Man, dit is al je goede voornemens van 2014 t/m nu waard. Heer-lijk.

IMG_1081

Ik gebruik in dit recept nogal wat specifieke producten en ik kan je aanraden om dat gewoon lekker klakkeloos over te nemen. Die minifrietjes matchen namelijk perfect met je airfryer, qua kaas is die parmagiano echt het lekkerst, qua truffeldressing zit je eeeeecht goed bij Jean Bâton en die truffelolie van de ap is mijn ontdekking van december 2017. Oh, en fleur de sel is gewoon écht een must have voor 2018. Ik eet niets meer zonder deze fantastische zoutvlokjes. Mjam!

Begin 2018 goed en vreet driemiljoen tosti’s!
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Parmesan fries met truffel <3

  • Ja dit is echt fantastisch! Precies wat ik zocht nadat ik vorige week truffelfrietjes met parmezaan at bij Thrill-Grill in Amsterdam. Hier ga ik zeker mee aan de slag!

  • Mmmm, VET lekker! Heb het laatst (ongeveer) bij het Fritesatelier zo gegeten, heerlijk.
    Ik denk dat je de truffelmayo gebruikt en niet de -dressing, toch? Je hebt het door elkaar staan namelijk (ingrediënten en in de tekst).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *