Kippenbout met rozemarijn uit de oven met capresesalade

Ola amigo’s! Afgelopen zaterdagavond zou ik foodworkshops geven op het NSMBL festival, maar de keuken bleek niet echt een keuken en de gigantische hoeveelheid ingrediënten (lees: voor 30 personen) nam ik dus weer terug mee naar huis op ‘t eind van de avond. En nu ligt mijn koelkast vol met basilicum en basilicum en meer basilicum en meer! En dus moest ik daar dan vanavond maar iets mee klaar maken. Het werd een capresesalade met een kippetje uit de oven, want daar had ik de hele week al zin in.

En ik vermoed dat ik de komende weke heel veel pesto ga eten, haha. Maar dat ter zijde.

Nodig voor één persoon: 1/2 bol mozzarella – wat basilicumblaadjes – 2 tomaten – 1 kippenbout – gedroogde rozemarijn

Smeer de kip in met olijfolie en strooi er rozemarijn over. Zet het kippetje in totaal 40 minuten op 200-220C in de oven en keer halverwege even. Eindigen met grillstand zorgt ervoor dat je kippetje mooi knapperig en een beetje bruin wordt (of zoals je ziet bij mij: zwart)((#netoptijd). Serveer de kip on top of een capresesalade en klaaaaaar.

Het was lekker, maar ik had gek genoeg echt weinig honger, dus ik heb het gewoon niet op gegeten. Bijzonder uitzonderlijk, want i loooove mozzarella, maar ik heb gewoon over! Nou goed, ook niet erg.

De komende week dus veel receptjes met basilicum denk ik. En parmezaanse kaas. En spinazie. Man, wat ligt mijn koelkast vol.

Trusten!


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *