4productenChallenge: Kippenbout en zoete aardappel met rozemarijn op een bedje van rode bieten

Goedenavond! Ik vond het weer eens tijd voor mijn een tijdje geleden geïntroduceerde nieuwe item, namelijkkkk de 4productenChallenge: koken met maximaal 4 producten. Vandaag haalde ik bij de AH een kippenbout (in de bonus!), takjes rozemarijn, een potje rode bieten en in huis had ik nog twee zoete aardappelen. Het enige dat ik thuis nog toevoegde waren olijfolie en knoflook. Maar dat heeft iedereen in huis, toch?

Wat doe je? Je smeert de kippenbout in met olijfolie en 1 teen knoflook. In een ovenschaal leg je een paar takjes rozemarijn en daarop leg je de kipfilet. Dan snij je een zoete aardappel in stukjes en deze verdeel je rommelig bij de kip in de ovenschaal. Schenk overal nog wat olijfolie en wat rozemarijn over en doe dit 40 minuten in de oven op 180C (halverwege eens keren). Als de kip klaar is warm je eventjes in een pannetje de rode bieten op. Begin op je bord met rode bieten en leg de kip met zoete aardappel daar op.

Ik vond het echt onwijs lekker; wat een goeie combi! En heel makkelijk klaar te maken met zo weinig ingrediënten. Jeej!

Misschien vind je dit ook lekker:


2 reacties op “4productenChallenge: Kippenbout en zoete aardappel met rozemarijn op een bedje van rode bieten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *