NIEUW: De 4productenChallenge

Hoi allemaal!

Vanaf heden wil ik een nieuw onderdeel op m’n blog introduceren/uitproberen, namelijk de 4productenChallenge! Dit houdt in dat ik ga proberen om een complete maaltijd, zoals je van me gewend bent, in elkaar te flansen met slechts 4 producten. Of beter gezegd; waarvoor je maar 4 producten hoeft te kopen. Zo houden we het lekker simpel en hopelijk goedkoop achter ’t fornuis 🙂

Ik denk dat ik maandag aftrap met een preistamppotje met walnoten en pesto. Verder zit ik te denken aan een simpele noedelsoep met kip en een Thais groentepakket of een pasta met tomaat, basilicum en amandel. Ik heb in ’t verleden ook al wel wat 4producten maaltjes klaargemaakt, maar vaak waren dit soepen. Nu ga ik er echt een ding van maken 😉

Ik denk trouwens dat ik de standaard producten die iedereen in huis heeft (peper, zout, olijfolie, eventueel ketjap, knoflook) niet meereken in die vier producten, maar als jullie dat oneerlijk vinden, laat het me weten! Ik ben nog zoekende 😉

Is een 4producten maaltijd volgens jou niet echt een uitdaging? Kan ik inkomen… Maar! Ik wil natuurlijk niet te makkelijk denken; ik wil laten zien, of in ieder geval proberen, dat je met slechts 4 producten heel gevarieerd en compleet kan eten! Gewoon Hollandse pot van aardappels, groente en vlees, is natuurlijk niet echt wat ik bedoel met deze challenge…

Wat denken jullie? Goed idee? Of te simpel? Laat ’t weten in de reacties. En hou m’n blog in de gaten voor de eerste 4productenChallenge!

Alvast ter inspiratie; een soort van 4producten maaltjes:8 reacties

Laura -

superleuk idee! voer weinig gerechten uit omdat ik gewoonweg van veel dingen maar een beetje nodig heb en bang ben dat t overdatum gaat.

leonie -

Ook daarvoor is het inderdaad het proberen waard. Dat over de datum gaan, heb je dat vooral bij mijn recepten of over het algemeen? Ik probeer namelijk altijd al m'n ingrediënten op te maken en gooi bijna nooit iets weg! De dagen na een blogpost zie je heel vaak dezelfde ingrediënten (op een andere manier) nog terugkeren..

Susan -

Superleuk! Kan ik toch nog wat in elkaar flansen als ik op zondag wil eten en te laat bedenk dat de supermarkt dicht is (ja nu dus!)
Dus: doen!

leonie -

Haha, is het nu nog gelukt?

_Myrthh -

Erg leuk en handig! Van mij hoef je de standaard producten ook niet mee te rekenen hoor.

leonie -

Nice, thanks voor je reactie!

Simone -lifeofsimone- -

Heel leuk idee! Altijd lekker als je niet zoveel hoeft te kopen. Ik vind trouwens dat ketjap enzo er niet bij gerekend hoeven te worden, iedereen heeft dat wel in huis denk ik!

leonie -

Dank je voor je reactie!

Reageer ook