Vega: Verse spaghetti met basilicumcrème, Parmezaanse kaas en knoflooktomaten

Hello again:) Vanavond heb ik een super makkelijke maaltijd van restjes bereid. In de vriezer lag nog verse spaghetti (tip: sla flink in als het in de bonus is en leg het thuis in de vriezer!), ik had nog cherrytomaten van afgelopen vrijdag en Parmezaanse kaas van donderdag. Het enige wat ik hoefde te halen was basilicum:) Nu was dat helaas op bij de AH en dus probeerde ik eens de basilicum uit een tube van AH Excellent (ligt bij de verse kruiden).

Je doet de cherrytomaten in de ovenschaal, schenkt er wat olijfolie over en doet er 1 uitgeperste teen knoflook bij. Hussel het een beetje door elkaar en doe het dan 15 minuutjes in de oven op 180C. Ondertussen kook je de verse spaghetti. Als de spaghetti klaar is, roer je er basilicumcrème en wat Parmezaanse kaas doorheen. Leg de tomaten op de pasta en strooi er nog wat extra kaas op.

Super simpel (écht super simpel) en heel lekker. De verse pasta, basilicum en Grano Padano zijn niet erg goedkoop, maar als je voor 1 persoon kookt, heb je steeds restjes over die je weer kan gebruiken. Daardoor eet je de hele week toch net iets anders, maar wel deels met dezelfde ingrediënten en dus goedkoop. Oh, en je eet geen vlees; dat scheelt ook enorm in de portemonnee.

Dat was ’t voor vandaag! Tot morgen, byebye.

Misschien vind je dit ook lekker:



4 reacties

Anoniem -

''tip: sla flink in (verse spaghetti) als het in de bonus is en leg het thuis in de vriezer!''

haha lekker verse spagetti dan

leonie -

hahahahaha heb je gelijk in. Maar 't blijft lekkerdere spaghetti dan die gedroogde!

esle -

hoe werkte die kruiden uit de tube?
want iedere x als ik verse kruiden koop moet ik 2/3e weggooien omdat ik het te weinig gebruik, dus had al over die tube nagedacht.
en is verse pasta echt zoveel lekkerder?
heb ik nog nooit op (nouja, zelf gekookt).
het ziet er heerlijk uit!
ik vind het altijd zo jammer dat die kaas zo duur is, maar je doet er wel heel lang mee want hij wordt niet echt slecht 🙂

leonie -

Hoi Else, de kruiden uit de tube smaken prima. Volgens mij is het gewoon fijngehakte verse basilicum met wat toevoegingen, maar het smaakte goed.

En ik vind verse pasta echt twintig keer lekkerder dan gewone pasta. Het is iets duurder, maar zoals ik al zei; als je het in de bonus koopt en in de vriezer bewaart is het te doen.

De kaas is inderdaad duur, maar wat je zelf al zegt; je doet er lang mee!

Reageer ook