Baksels: Alternatieve creatieve pindarotsjes


Goedemiddag allemaal! Op het moment ben ik heel experimenteel aan het bakken. Diegenen die mij al sinds het begin van deze blog volgen, die weten dat ik een absolute koekenbakker 1e klas ben. Ik kan echt niet bakken (bekijk HIER (links) het bewijs)(heel hard lachen is toegestaan). Maar ik probeer het toch steeds. En toegegeven, heel soms lukt het best.

Vandaag ben ik echter experimenteel aan het bakken; dat wil zeggen: op gevoel. En laat dat nou net altijd fout gaan. Maar m’n baksel staat nog in de oven, dus ik kan nog niet oordelen. Laat ik eerst maar beginnen met uitleggen wát er dan precies in de oven staat.

Ik maakte een soort van gekke banaan-pindakaaskoekjes. Hoe? Je prakt twee bananen en mengt die met twee flinke eetlepels pindakaas (het liefst met stukjes pinda). Daar doe je 1 zakje Bakin (bakpoeder) en ongeveer 75 gram (?)(ik deed het op gevoel) suiker door. Dan meng je dit tot een mooi papje waar best nog wat stukjes in mogen zitten en dan ‘flats’ je met een theelepel wat vormpjes op bakpapier op de bakplaat. Het moeten een soort van zelfbedachte-alternatieve-pindarotsjes worden. Ik typte per ongeluk pindakotjes. Ik hoop niet dat dat het wordt.. Dan gaan ze 10 minuten op 180C in de oven en dan is het klaar! Ik was van plan om ze 20 minuten in de oven te doen, maar na 12-15 minuten begon het wat vreemd te ruiken in huis dus besloot ik ze er uit te halen. En dat mocht ook wel want oeiiiii zwartverbrand! En toen verscheen deze foto op facebook… Ik ben dus écht een ramp met baksels.

Maar… Er viel nog wat te redden en dus kon ik nog een paar koekjes proeven en die waren toch echt best wel lekker! Wel echt het knapperige van een koekje en de smaak was ook prima, zonder dat er bloem of boter doorheen zat. En zien er best oké uit toch? Eerder een kletskoek dan een pindarotsje, maar who cares? Ik zou zeggen dat dit nog eens een herkansing waard is:) Maar nu even niet, want nu ga ik me bezig houden met mijn avondmaaltje! Tot straks!

Misschien vind je dit ook lekker:


6 reacties op “Baksels: Alternatieve creatieve pindarotsjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *