Goedemiddag allemaal! Op het moment ben ik heel experimenteel aan het bakken. Diegenen die mij al sinds het begin van deze blog volgen, die weten dat ik een absolute koekenbakker 1e klas ben. Ik kan echt niet bakken (bekijk HIER (links) het bewijs)(heel hard lachen is toegestaan). Maar ik probeer het toch steeds. En toegegeven, heel soms lukt het best.
Vandaag ben ik echter experimenteel aan het bakken; dat wil zeggen: op gevoel. En laat dat nou net altijd fout gaan. Maar m’n baksel staat nog in de oven, dus ik kan nog niet oordelen. Laat ik eerst maar beginnen met uitleggen wát er dan precies in de oven staat.
Ik maakte een soort van gekke banaan-pindakaaskoekjes. Hoe? Je prakt twee bananen en mengt die met twee flinke eetlepels pindakaas (het liefst met stukjes pinda). Daar doe je 1 zakje Bakin (bakpoeder) en ongeveer 75 gram (?)(ik deed het op gevoel) suiker door. Dan meng je dit tot een mooi papje waar best nog wat stukjes in mogen zitten en dan ‘flats’ je met een theelepel wat vormpjes op bakpapier op de bakplaat. Het moeten een soort van zelfbedachte-alternatieve-pindarotsjes worden. Ik typte per ongeluk pindakotjes. Ik hoop niet dat dat het wordt.. Dan gaan ze 10 minuten op 180C in de oven en dan is het klaar! Ik was van plan om ze 20 minuten in de oven te doen, maar na 12-15 minuten begon het wat vreemd te ruiken in huis dus besloot ik ze er uit te halen. En dat mocht ook wel want oeiiiii zwartverbrand! En toen verscheen deze foto op facebook… Ik ben dus écht een ramp met baksels.
Maar… Er viel nog wat te redden en dus kon ik nog een paar koekjes proeven en die waren toch echt best wel lekker! Wel echt het knapperige van een koekje en de smaak was ook prima, zonder dat er bloem of boter doorheen zat. En zien er best oké uit toch? Eerder een kletskoek dan een pindarotsje, maar who cares? Ik zou zeggen dat dit nog eens een herkansing waard is:) Maar nu even niet, want nu ga ik me bezig houden met mijn avondmaaltje! Tot straks!
Misschien vind je dit ook lekker:
Evelien zegt:
oei, een heel zakje bakpoeder? haha, volgende keer dat absoluut achterwege laten. bakpoeder gebruik ik zelf alleen maar als mijn cake/taart moet rijzen. gebruik het bijna nooit in koekjes :p ze lijken trouwens wel lekker! net kletskoppen!
leonie zegt:
hahaha ja zie je wel, ik heb echt geen verstand van bakken. Ik dacht, wellicht worden ze daar luchtig van. Ofzo. Haha! Ze waren qua smaak ook best oké.. Als je om het verbrande gedeelte heen at 😉
Denise zegt:
Jammer dat ze niet gelukt zijn, want het klinkt toch wel heel lekker!
leonie zegt:
Ja het is zeker een herkansing waard want de smaak was wel prima opzich 🙂
Marieke zegt:
Ik maakte van de week ook banaan-pindakaas koekjes!! Niet te vreten.
De mijne waren wel anders. Twee plakken banaan met daartussen een mengseltje van yoghurt en pindakaas. Twee uur in de vriezer en klaar. Maar smerig dus. Helaas.
leonie zegt:
hahahahha nee yoghurt lijkt me er niet heel lekker bij… haha!