Vega: Courgettesoep met avocado, basilicum en amandel

Goedenavond & hallo daar leuke lezer 🙂 Gisteravond ben ik niet toegekomen aan bloggen omdat ik naar de première van Kramer vs. Kramer was, in de stadsschouwburg in Haarlem. Wel had ik eventjes tijd om snel een soepje in elkaar te flansen, en dus deed ik dat:) Ik maakte courgettesoep, maar dan net eventjes anders door er een avocado en wat basilicum doorheen te doen. Ik vergeet trouwens helemaal dat ik er bij ‘t opdienen ook amandel door heb gedaan! Was lekker:)

Je maakt de soep door een uitje en 1 teen knoflook te fruiten in olijfolie. Dan voeg je de courgette toe en dit bak je even. Voeg vervolgens water toe tot de courgette net onder staat en doe er 1 tablet groentenbouillon bij. Als dit lekker heeft geprutteld (10min ong), schep je er een halve avocado door en wat basilicumblaadjes of gedroogde basilicum. Dan pureer je de soep en is het klaaaaar. Lekker, makkelijk en dus snel!

Soep vind ik altijd perfecto voor als ik ‘s avonds nog iets wil ondernemen waarbij ik geen honger wil krijgen, niet stampvol wil zitten (hallo: jurk!) en zeker wil zijn dat er geen rare toestanden voorkomen in m’n maagdarmbuikshizzle-gedeelte:) Dus…..

M’n maaltje voor deze avond staat nog in de oven. Brrr ik heb honger. Tot straks!

Misschien vind je dit ook lekker:


Eén reactie op “Vega: Courgettesoep met avocado, basilicum en amandel

  • MMM ziet er lekker uit.
    Ik hou van advocado!! Ik vond op eht internet een receptje van advocado en garnaal. Heb je toevallig iets in die trend gemaakt (op de blog vind ik het alvast niet) en heb je hier ervaring mee?

    Groetjes

    Lien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *