Kruidige kippenbout met stokbrood en olijfolie en aspergetips

Goedenavond iedereen! Mijn hemel, ik weet niet wat me overkomt!! Vanochtend had ik nog 1600 likes op facebook en inmiddels staat de teller op 5659! Ik snap er niets van, waar komen jullie allemaal vandaan? In één dag? Jeeeeej ik word er helemaal blij van! Welkom allemaal!

En bij die blijheid komt dan ook nog dat ik vanavond heerlijk heb gegeten, wiehoe! Mijn dag kan niet meer stuk:) Ik maakte een kippenbout (die overigens echt bizar goedkoop zijn bij AH) met wat kruiden en daarbij gegrilde aspergetips en brood met olijfolie. Dat laatste is mijn nieuwe verslaving; ik kan ’t wel elke dag eten. En aspergetips wordt een nieuwe verslaving sinds ik die vorige week voor t eerst at. Heerlijk!

Nodig voor 1 persoon: 1 kippenbout – wat rozemarijn en Provençaalse kruiden – een half stokbrood – wat olijfolie – 100gr aspergetips – peper&zout

De kippenbout moet behoorlijk lang in de oven, dus begin op tijd. Het is wel heel makkelijk. Smeer een bakplaat en de kippenbout in met olijfolie. Strooi wat Provençaalse kruiden, wat gedroogde rozemarijn en peper&zout op de kip en doe deze 50 minuten op 220 graden in de oven. Af en toe even keren. Ondertussen scheur je je stokbrood in stukjes en bak je de aspergetips 2 minuutjes in een grill- of koekenpan. Klaar!

Vet makkelijk en súper lekker. Maar het duurt dus wel eventjes…

Anyway, ik ben helemaal dolgelukkig en heb zojuist een wijntje open getrokken om te vieren dat m’n blog op facebook al over de 5000 likes is. En ik heb echt geen FLAUW idee hoe het kan. Ik deed er zelf NIETS voor! Kennelijk hebben jullie als een malle gedeeld en is er een enorm sneeuwbaleffect. Anyway, enorm bedankt:D En nieuwe mensen: dikke welkom op Gewoon wat een studentje ’s avonds eet!

Misschien vind je dit ook lekker:


25 reacties op “Kruidige kippenbout met stokbrood en olijfolie en aspergetips

  • Ik vond het er superlekker uitzien, dus ik heb het gerecht vanavond ook maar eens gemaakt! Als arme student aan het eind van de stufi-periode heb ik de aspergetips vervangen door in boter gebakken sperzieboontjes met opgebakken spekreepjes, nootmuskaat, een beetje zout en een beetje suiker.
    Ziehier het resultaat

  • Had dit vanavond gemaakt voor mij en mn bro, en normaal gesproken is hij een vrij lastige eter maar hij vond de kip lekker!! Ik heb er ook partjes limoen ernaast gedaan (hadden we toevallig nog liggen) en dat maakte het nog lekkerder! Thanks voor dit super easy maar super delicious gerecht! Toppieeee

  • Ik neem aan dat je de herkomst van de "bizar" goedkope kip wel kunt voorstellen.. Het zou leuk zijn als er misschien ook af en toe de nadruk wordt gelegd op verantwoord en diervriendelijk.
    Overigens zeg je wel erg vaak "bizar" :p

    • hahaha dat komt nu vooral omdat ik ZO verbaasd ben, haha! Wat je zegt over de kip is ongetwijfeld waar, maar ik denk niet meer dan de gewone kipfilet van Ah. Ik verbaasde me er gewoon over dat zo veel kip zo goedkoop was.

      Naast dat ik iedere maandag vegetarisch eet, ben ik niet heel erg bezig met verantwoord en diervriendelijk. Ik ben vooral bezig met gewoon en makkelijk eten!

  • Wat een verschil zeg met een dag geleden, je hebt inmiddels al meer dan 16000 likes! En dat heb je zeker verdient met zo'n geweldige blog. Ik heb vanavond de wraps geprobeerd en heb heerlijk gegeten!

    Liefs Tess van Trendhunters.nl

    • Bizar he, wat een verschil! Ik kijk er nog steeds van op!! En bedankt voor het compliment 😀 En tof dat je vanavond de wraps hebt gemaakt! Die met feta, mango en avocado neem ik aan? Echt goed om te horen dat je 't lekker vond:)

  • Ik volg je blog al 2 jaar maar zojuist zag ik dat een paar vrienden van mij op Facebook je ook volgen sinds vandaag. Idd het sneeuwbal-effect denk ik 🙂 Geniet er van!!

    • Ja klopt! Maar met lekkere en gemakkelijke recepten is blijven volgen ook niet zo moeilijk 🙂 Heb je de afgelopen maanden ook btw al meerdere keren aangeraden bij vriendinnen en die hebben vandaag ook je Facebook geliked Haha vind het erg leuk voor je!

    • Nee hoor, niet super veel. Natuurlijk wel aantal kleine dingetjes: foto's, manier waarop je berichten zijn ingesteld, design ook beetje geloof ik? Maar niet iets drastisch, althans niet wat ik gemerkt heb! Maar verder niet erg vind ik, je kunt wel merken dat je concept sowieso werkt!

      ps: ik geloof dat ik je via Ellegirl forum in de eerste instantie gevonden heb..

  • super leuke blog dit! Ik ben zelf ook gek op koken, en jouw recepten sluiten super aan bij hoe ik zelf eten maak 😀 meestal lees ik recepten alleen om inspiratie op te doen, maar ik denk dat ik voor jouw blog een uitzondering ga maken. Ga zo door!

  • Haleluja wat een verschil in FB likes zeg! Wat tof! Dit gerecht klinkt echt heeeeeerlijk Ik ben ook echt dol op stokbrood met olijfolie en een klein beetje zout er op, jumm!
    Ik vind je blog echt super leuk en inspirerend, ga zo door zou ik zeggen!

    Liefs van Rosie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *